Altın Uzmanından Müjde: Gram Altın İçin Yeni Hedef Belli Oldu! Yatırımcılar Sırayla Kapışacak!

Tecrübeli borsacı Devrim Akyıl, senelerin birikiminin altında yattığını vurgulayarak, "Büyük bir patlama olacak" dedi ve FED'in faiz kararları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akyıl'a göre, FED'in dolar endeksini güçlendirmeye yönelik çabaları stagflasyon olgusunu aşamamış durumda.

Akyıl, FED Başkanı Jerome Powell'ın yumuşak iniş stratejisini destekleyen açıklamalarını değerlendirerek, "Yumuşak iniş iyi bir şeydi. Bunu yenemediğimiz sürece faiz oranlarını daha da artırmamız gerekecek. Ancak piyasada, eğer gerçekleşirse resesyondan ziyade depresyona yol açabilecek bir çöküşe işaret eden veriler görmeye başlıyor. Büyük bir borç sorunu var, borcun ödenmesinin maliyeti artıyor ve faiz oranları artması söz konusu." ifadelerine yer verdi.

Rezerv Para Sorunu ve Altın

ABD'nin gelecek yıl için 10 trilyon dolarlık bir fona ihtiyaç duyacağını belirten Akyıl, Çin'in sürekli olarak tahvil sattığını dile getirdi. Bu durumun rezerv para sorununu gün yüzüne çıkardığını vurgulayan Akyıl, "Doğu Merkez Bankası büyümeye devam ediyor ve altın almaya devam ediyorlar." dedi.

Altın: Alım Fırsatı mı?

Sözcü TV programında altının geleceği hakkında konuşan Akyıl, "Altının bir gecede yok olacağını söyleyemem, ancak düşüş hala alım fırsatı olabilir. Belki doların son yükselişi, son alım fırsatını sunabilir. Satın almak için son şans. 1900 dolar benim için önemli bir seviye. 1900'ün üzerinde olduğu sürece, 1910'da zaten 200 günlük ortalamamız vardı. Sorun yok. Onun üzerinde kaldığı sürece yatay seyrini sürdürüyor. Ancak 1948 doların üzerinde altın ve gümüşte büyük bir patlama yaşanacak. Yani orada yılların birikimi bulunuyor.” şeklinde konuştu.

UYARI: Bu haber yatırım tavsiyesi değildir!

Ekonomi Haberleri