Altın fiyatlarında son 24 saat! Yeri yerinden oynatacak tahmin geldi

Altın fiyatlarında yükseliş dikkat çekerken 2024 yılının ilk çeyreğiyle beraber Kızıldeniz bölgesindeki jeopolitik risklerin artmasıyla altın fiyatları direkt etkilendi. Piyasa uzmanı Hatice Kolçak yatırımcılara dair uyarılarda bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, altın fiyatları hakkındaki değerlendirmelerini yayınlarken borsa haftaya güzel başlangıçta bulundu. Amerika'da bir işlem olmazken genel olarak Almanya enflasyonu olurken önemli olabilecekeriyle Çarşambadan sonra Çin'de büyüme verisi gelerek 4. çeyrek büyüme verisi gelerek takip edilecektir.

ÇARŞAMBA İÇİN UYARILAR
FED üyeleri konuşmaları üzerinden Çarşmaba günü not alınması gerektiği belirtildi.  FED imalat endeksi gelecek. Orada da -1.5 bekleniyor, yani orada da pek bir iyileşme yok. Hatta hala eksilerde beklenti var ama geçen aya göre eksi de olsa biraz toparlanma olabilmesi yönünde beklentiler oluştu.

ONS altın 2055 dolarla beraber altın fiyatlarında yükseliş dururken Kızıldeniz'e uyarı geldi. Amerika, İran, Husilerin saldırısı üzerine geçtiğimiz hafta gelen yüksek enflasyon üzerine faiz indirimlerine değinildi.
Jeopolitik risklerin yükselmesi üzerine fiyatlar direkt olarak etkilenmeler yaşandı. Zaten fazla bir şeylerin olması lazım ki 2.074 doları geçsin. Yani 2.074 doları geçmeis gerekirken altının yükselişine neden olacağı belirtildi. 2.040 dolar, 2.050, 2.060, yani 2.074 doları geçemiyoruz, oradan geri dönüyoruz, orası kuvvetli bir direnç noktası.


ALTIN GRAM FİYATI 2000 TL PSİKOLOJİK SINIR
Uzman İslam Memiş, altın beklentilerine dair açıklamalarda bulunurken perşembe günü enflasyonun açıklanmasıyla beraber ons altın kısmı geri çekilmeler yaşandı. altın gram fiyatlarında ons altın üzerinde yükselişler yaşanırken Kapalıçarşı'da 2 bin TL üzeriyle beraber iç piyasada 2000 TL sınıra yöneldi. Bu yıl için ons altında 2350 dolar gram altında ise 3000 TL seviyesi beklemeye devam ediyorum"
 
GRAM ALTIN 2050 TL
Yatay süreç üzerinde yatırımcıların altınların alım fırsatı oluşturulurken gram altın için serbest piyasalarda 2050 TL seviyesinin altına düşüş yaşandı. 2060 TL seviyelerinin üzerinde yer alırken yükselişin korunacağı bilgisi verildi.
Altın fiyatlarında hem fed faiz politikaları hem de enflasyondan ötürü yüksleiş trendinde olacağına dair tahminler yapılarak altınların düşüşlerinin kalıcı olmadığını açıkladı.

Ekonomi Haberleri