Altın fiyatlarında rüzgar tersine esti! O tarihte paraşütsüz çakılacak

Yatırım yapmak isteyenlerin gözbebeği olan altında son günler de sular durulmuyor, bu dalgalanmanın yaşanmasıyla yatırım yapanlar da ne yapacağını kestirmekte zorlanıyorlar. Altın fiyatları ne durumda işte haberin detayları….

Son zamanların en popüler yatırım aracı olan gram altın yatırımcının sıkı takip ettiği bir ürün olmaya devam ediyor. Bu yüzden uzmanlar yatırım yapanlara ve yapmak isteyenlere yön vermek adına ciddi uyarılar yaptı. Detaylar haberimizde…


ALTIN FİYATLARI TERS KÖŞE YAPACAK. PARAŞÜTLERİ HAZIRLAYIN SERT ÇAKILACAK

Altın fiyatları, yatırımcıların kâr edeceği ve Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentisiyle düştü. Altın fiyatlarında son durum ne? İşte tüm detaylar...

Altın fiyatları, Cuma günü bir aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yatırımcıların kar elde etmesiyle düştü. Bu düşüşte Fed'in Eylül ayında faiz indirimi yapma ihtimalinin artması önemli rol oynadı. Özellikle ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verileri, faiz indirimi beklentilerinin %77'ye yükselmesiyle altın piyasasındaki oynaklığı artırdı.

Çin merkez bankasının altın rezervi alımlarını sınırlayacağı yönündeki açıklaması da altın fiyatlarındaki düşüşe katkıda bulundu. Çin'in dünyanın en büyük altın alıcısı olması nedeniyle bu haber altın piyasası açısından önemli görülüyor.

Bu hafta ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın ABD Kongresi'ne sunumu ve diğer Fed yetkililerinin açıklamaları piyasalar tarafından yakından izlenecek. Powell'ın faiz politikası ve ekonomik görünüme ilişkin açıklaması altın fiyatları açısından belirleyici olabilir. Altın piyasası şu anda ons başına 2.382 dolardan işlem görüyor ve ekonomik ve Fed verilerine bağlı olarak volatilite önümüzdeki günlerde de devam edebilir.

ENFLASYON VERİSİ ÖNEM TAŞIYOR

Altın piyasasında bu hafta Perşembe günü ABD'de açıklanan tüketici fiyat verileri yakından izlenecek. City Index kıdemli analisti Matt Simpson, Cuma günkü zayıf istihdam raporunun altın fiyatlarının son üç ayın en iyi haftasını geçirmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Simpson, zayıf ABD enflasyon raporunun ve Powell'ın güvercin tonunun altının yeni zirvelere ulaşmasında olumlu katalizör olabileceğini kaydetti.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Altın piyasasının son durumuna baktığımızda spot piyasada onslarda düşüş var ve onslar 2.382 dolardan işlem görüyor. Gram altın sabah 09.00'da 2.500 TL'den alıcı buldu. Çeyrek altın 4 bin 17 liradan 4 bin liraya çıktı.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Ekonomi Haberleri