Altın fiyatlarında korkunç senaryo! Gördüğünüz tüm rakamları unutturacak

Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, gram altın fiyatlarına ilişkin yapmış olduğu değerlendirmelerle dikkatleri üzerine çekti. Kolçak, son dönemdeki aşırı yükselişin ardından beklenmedik bir uyarıda bulunarak "devalüasyon" riskine işaret etti. Ayrıntılar haberimizde...

Kolçak'ın değerlendirmelerine göre, Mısır'da yaşanan devalüasyon ve IMF ile yapılan anlaşma, benzer senaryoların Türkiye için de gündemde olabileceğini gösteriyor. Özellikle geçmişte doların seçim sonrası yükselmesi gibi durumlar, bu endişeleri pekiştiriyor.

Gram altın fiyatlarına da değinen Kolçak, piyasanın her düşüşünün ardından rövanşını alacağını ve seçim öncesi fiyatlamalarda hızlanma yaşandığını belirtti. Seçim sonrasında da gram altın fiyatlarında hızlanmanın devam edeceğini vurguladı.

Kolçak, beklentilerin hala yukarı yönlü olduğunu ve yıl sonu hedeflerine hızla yaklaşıldığını ifade etti. Gerçek gram altın fiyatının tabelada belirtilenden daha yüksek olduğunu vurgulayan Kolçak, bu durumun talep artışından kaynaklandığını söyledi.

GRAM ALTIN O RAKAMLARI GÖRDÜ


Ünlü ekonomist, tabelada yazan 2240 liranın gram altının gerçek rakamı olmadığını belirterek, "Kapalıçarşı’ya bakıyoruz. Kapalıçarşı’da gram altın 2.330 TL’ye kadar yükseldi. Ekran fiyatı ile alakası yok. Bu da tamamen fizikiye olan talepten kaynaklanıyor." diye ekledi.

Seçim öncesinde devalüasyon beklentisi nedeniyle artan talebin fiyatları yükselttiğine dikkat çeken Kolçak, piyasada müdahale edilebilse de talep artışının yükselişi durduramadığını belirtti. Devalüasyon beklentisinin güçlendiğini ifade etti.

Ekonomi Haberleri