Altın fiyatlarında ibre tersine dönüyor! Eşe dosta altın borçlananlar o tarihi beklesin

Altın piyasasında sular durulmıyor. Yükseliş daha ne kadar devam edecek? Çeyrek altın kaç TL? İşte detaylar...

Son dönemde dünya genelinde ekonomik belirsizliklerin artması ve enflasyonist baskıların sürmesiyle birlikte altına o ve enflasyonist baskıların sürmesiyle birlikte altına olan talep yükselişe geçmişti. Bu durum altın fiyatlarında da ciddi artışlara yol açtı.

Türkiye'de de altın fiyatları son aylarda sürekli yükseliş gösterdi. Geçen hafta Cumhuriyet altını 12 bin 431 lira, çeyrek altın ise 3 bin 121 lira seviyelerinden alıcı bulmuştu.

Altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, altındaki yükseliş eğiliminin kısa vadede durmayacağını ve yeni zirvelere ulaşılmasının beklendiğini ifade etti.


Altın fiyatları uzmanı İslam Memiş, ABD doları/ons altın paritesinde 1960 doların önemli bir destek noktası olduğunu, buradan gelen bir geri çekilmede bu seviyenin korunabileceğini kaydetti. Memiş, orta ve uzun vadede altın fiyatlarının yukarı yönlü seyretmesini beklediklerini belirtti.

Uzman Memiş, aralık ayı itibarıyla gram altın fiyatının 1900 lira seviyelerine çıkacağını tahmin ederken, yılsonu ve 2024'ün ilk yarısında gram altının sırasıyla 2250-2500 lira aralığına yükselebileceğini ifade etti. Memiş, uzun vadede gram altının 2700 lira seviyesini görebileceği öngörüsünü paylaştı.

Beklentiler, altın fiyatlarında yeni tarihi zirvelerin kırılması yönünde olup, yatırımcılar için de değer kazanmaya devam edeceği mesajını veriyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Ekonomi Haberleri