Altın fiyatlarında ibre tersine döndü! Altın biriktirenler aman dikkat

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği önemli veriler geçtiğimiz gün açıklandı. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından piyasada heyecan oluştu. Dalgalanma, son haftalarda keskin bir düşüş yaşayan altın fiyatlarını da etkiledi. Peki gram altının ilk hedef seviyesi nedir? Uzman isim, beklentisini açıklıyor. Detaylar burada..

Tasarruflarını altın cinsinden tutan yatırımcılar fiyat gelişmelerini yakından takip ediyor. Altın fiyatlarında nisan ortasından bu yana sert düşüş eğilimi gösteren düşüş eğilimi geçen hafta sona erdi. Piyasalar yeniden yükselişe geçti. Peki altın fiyatlarının artması için izlenmesi gereken ilk seviye nedir? Ekonomist Tuğba Ekin bu konudaki soruları yanıtladı. Ekin konuşmasının içeriğinde altına alternatif olan iki yatırım aracına yer verdi.

Ekonomist Tuğba Ekin'in açıklaması şöyle:

“ABD'de enflasyon hâlâ yüzde 2 hedefinin çok uzağında. Hazine Bakanı Yellen, açıklamasında işsizlik oranının tüm zamanların en düşük seviyesine yakın olduğu enflasyonun geçen yazdan bu güne önemli derecede düştüğünü, ABD ekonomisinin büyüme konusuna devam ettiğini söylese de yılın başından bu yana her ay artmaya devam eden enflasyon verileri mevcut.

ALTIN ​​KRİTİK VERİLER SONRA YÜKSELDİ


ABD'de enflasyon beklentileri yıllık %3,4, aylık ise %0,4 olarak belirlendi. Yıllık bazda bu beklentileri karşılayan, hatta aylık düşüş kaydeden TÜFE'nin ardından güne yatay seviyede pozitif başlangıç ​​yapan ons altın yükselişe geçerek 2.378 dolar seviyesini test etti.

“RİSK BEKLENTİLERİ DESTEKLENDİ”

Teknik olarak ons ​​altının 2.380 ile 2.400 dolar arasında güçlü bir direnç aralığı bulunuyor. ABD'de enflasyonun beklentileri aşmaması nedeniyle altın fiyatları birdenbire yükselmedi. ABD'de altın onsunda enflasyon sonrası artış beklentisi doğrulanmış görünüyor.

GRAM'DA İLK HEDEF

Gram altının orta ve uzun vadede yükselişinin devam etmesi bekleniyor. Bazı bankalar doların yıl sonuna kadar 37-40 TL seviyesinde olmasını beklediklerini açıkladı. İyi bir ekonomide beklenti 35-36 TL. Dolayısıyla gram altının fiyatının önce 2.470 TL, ardından 2.500 TL ve üzeri olduğunu görebiliyoruz. Altının geri çekilmesi durumunda 2.400-2.370 TL aralığı destek sayılabilir.

2.500'DEN FAZLASINI GÖREBİLİR MİYİZ?


Başta Çin olmak üzere merkez bankalarından altın talebinin devam ettiğini görüyoruz. Fiyatı doğrudan etkileyen ilk faktör talep olduğundan, arzı çok sınırlı olan her ürünün fiyatı artacaktır. Bir gram altın için 2.500 TL'nin çok uzak bir hedef şeklinde olduğunu düşünmemek lazım.

Altına dayalı fonların yatırımcıları, elde ettikleri kârlar üzerinden vergi ödemek zorunda olduklarından, son dönemde Borsa İstanbul'da işlem gören Mint altın sertifikalarına yöneldiler. Borsa hem yurt içinde hem de yurt dışında büyümeye devam ediyor. Enflasyondaki yükselişle birlikte borsadaki düşüşlerin sınırlı kalması ve yükseliş ivmesinin orta vade çerçevesinde devam etmesi bekleniyor. Portföyün yüzde 25'i altına dayalı yatırım araçlarına, yüzde 25'i hisse senedine, yüzde 30'u ise yüzde 50'si risksiz sabit mevduat hesaplarına, geri kalanı da döviz cinsinden yatırım yapılabilecek."

Ekonomi Haberleri