Altın fiyatlarında bu tuzağa dikkat! Bilmeden kuyumcuya giden yandı

Altın fiyatlarının son durumu yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Altın fiyatları, Trump'ın kampanya konuşmasında suikasta uğraması ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamasının ardından da dalgalandı. Altın yatırımcıları fiyatların bundan sonraki süreçte yükselip yükselmeyeceğini değerlendirirken İslam Memiş, son dakika uyarısında bulundu.

Altın fiyatları dalgalanmaya devam ederken; Ons altın ve gram altın fiyatı tüm zamanların rekorlarına yakın seyrediyor. Altın fiyatları rekor yükselişini sürdürürken altın ve döviz piyasası uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyararak, "Bu hafta tuzaklar var." dedi.

“AĞUSTOS AYINDA ONS ALTIN ​​İÇİN YENİ BİR REKORU ONAYLAYACAĞIZ”

İslam Memiş YouTube kanalından yaptığı açıklamada, "Ons altının yukarı yönlü hareketleri yıl boyunca devam edecek. Teknik olarak bu hafta karlı bir altın satışı yaşanacak. İzlediğimiz aralık 2.350 ila 2.450 dolar arasında. 2.400 dolar seviyesinde kalmaya devam ediyor ancak bu seviyenin altında yeniden satıştan kar elde edilirse, 2.380-2.360 dolar aralığı teknik olarak kademeli bir şekilde aşağıda test edilecek. Ağustos ayı ortalarına doğru ons altın için yeni rekorlar göreceğiz. Temmuz ayındaki bu güçlü artışlar yeterli oldu, biraz dinlenmeye ihtiyacı var" şeklinde konuştu.


“Jeopolitik gerilimler hâlâ haftasonuna denk geliyor, temkinli olmamız gerekiyor”

İslam Memiş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Temmuz ayına gelindiğinde buzağının kuyruğunun kesileceği konusunda uyarılmıştım. Haziran ayından bu yana hazırlık yapan arkadaşlar bize ne kadar doğru bir karar verdiklerini gösterdiler.

 TL altının gram fiyatı fiziki altının 2563-2573 lira seviyesinde bulunuyor. Temmuz ayı ilk yarısında yeni rekor test edildi. Temmuz ayında başlayacak başvurulara hazır olun. Altın yatırımcıları artık altını ons cinsinden takip etmeli. Bir gram altının gittiği yere bir ons altın da gider. Ons altın fiyatında aşağı yönlü bir hareketle gram altın satın alınabiliyor. Jeopolitik gerilimler her zaman hafta sonuna denk geliyor. Hafta sonu dikkatli olmalıyız ve hiçbir şey yaparak zaman kaybetmemeliyiz." 

Ekonomi Haberleri