Altın fiyatlarında bu rakam kaçınılmaz! Altın profesörü kuyumcuya koşturacak seviyeyi açıkladı

Piyasa uzmanlarından Hatice Kolçak, sosyal medya hesabından gram altının yeni rekorunu açıkladı. İşte Hatice Kolçak'ın o açıklaması..

Altın ve finans piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, 2024 yılının finansal piyasalarda önemli rol oynayacağını vurgulayarak özellikle gram altın konusunda dikkat çeken tahminlerini açıkladı.

Türkiye'de ekonomik dalgalanmalar yaşanmaya devam ederken güvenilir yatırım araçlarından biri olan gram altın, yatırımcılar için önemli bir seçenek olmaya devam ediyor. 2024 yılı başlarken özellikle 2023 yılının en karlı yatırım aracı olacak Gram Altın'a ilgi ve beklentiler artıyor. Bu durum yatırımcıların altın piyasasında meydana gelen gelişmeleri yakından takip etmesine neden oldu. 2024 yılının ilk gününden itibaren tüm gözler 2023 yılının en karlı yatırım ürünü olacak Gram Altın üzerinde olacak.


Gram altın beklentileri ve fiyat tahminleri ise son günlerde yatırımcılar arasında yoğun ilgi görmeye devam etmekte. Ekonomist Hatice Kolçak, Fed'in faiz kararlarının halen etkisinin devam ettiğini ve tarihi yüksek seviyelere doğru olumlu ilerleme kaydedildiğini söyledi. Kolçak, konuşmasının devamında bir ons altının 2024 piyasasında 2.500 dolar seviyesini test edebileceğini öngördüğünü söyledi.

GRAM ALTIN 4 BİN LİRAYI GEÇECEK

Daha iyimser senaryoda altının onsunun önümüzdeki dönemde 3.000 dolara ulaşabileceğini ifade eden Hatice Kolçak, bu tahminlerin gerçekleşmesi durumunda dolar kurundaki artış nedeniyle bir gram altının 4 bin liranın üzerinde fiyatlanabileceğini öngörüyor.

Yatırımcılar, yatırım stratejilerini oluştururken altın fiyatı eğilimlerine ilişkin bu değerlendirmeleri dikkate alıyor.

Not: Bu yatırım tavsiyesi değildir.

Ekonomi Haberleri