Altın fiyatları sonbaharda dökülecek! İslam Memiş rekor için tarih verdi!

Yatırımını altına yapanlar dikkat! İslam Memiş kritik uyarılarda bulundu! Sonbahar mevsiminde ne kadar olacağını duyurdu. Detaylar haberimizde.

Türk altın ve para piyasalarına ilişkin yorum ve analizleriyle tanınan uzman kişi İslam Memiş, eylül ayı ve sene sonu altının ne kadar olacağına dair açıklamalarda bulundu. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

İSLAM MEMİŞ ALTININ NE KADAR OLACAĞINI AÇIKLADI

Uzman isim İslam Memiş, ülke ekonomisinin işgücü piyasasına ilişkin verilerin yatırımcılar tarafından yakından takip edildiğini, 2 Temmuz'da açıklanan ABD tarım dışı istihdam raporunun beklenenden düşük geldiğini söyledi. Memiş, "Tahmin 176.000'di ancak resmi veriler bu sayının 114.000 olduğunu gösteriyor. Ancak ABD'de ilk kez işsizlik maaşına başvuranların sayısı 233.000 oldu. Bu, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Durumun gelişmesi nedeniyle Eylül ayında faiz indirimi ihtimali arttı" şeklinde konuştu. Para piyasası uzmanı Memiş, ABD ekonomisindeki gelişmenin ons altının ve gram altının fiyatını hareketlendireceğini vurgulayarak, "Enflasyon istatistiklerinin açıklanmasının ardından ons altın 2.457 dolar seviyesinde bulunuyor. Ons altın için 2.380 ila 2.480 dolar aralığını izlemeye devam ediyoruz. Orta Doğu'daki gerilimler arttıkça değer 2.520 doların üzerine çıkıp 2.540 dolara çıkacak.


Ayrıca biraz merkez bankaları ve Fed'e de odaklandık. Her türlü düşüşü satın alma fırsatı olarak görmeye devam edeceğiz. 2.600 dolar ve 3.000 dolar seviyelerine ilişkin beklentilerim değişmedi" ifadelerine yer verdi. Son olarak para piyasası uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatının bu hafta açık piyasada 2.705 lira seviyesini test ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Ağustos ayı tahminimiz 2.730 liraydı. Onsu takip etmeye devam edeceğiz. Bir gram altın nereye giderse, bir ons altın da gider. Altının gram sayısı bir ons altına göre değişmektedir. Ağustos sonuna kadar 2.730'u beklemeye devam edeceğiz. Yıl sonu tahminimiz 3 bin ila 3 bin 500 lira aralığında'' şeklinde konuşarak beklentilerini dile getirdi.

UYARI: Bu haber kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir! 

Ekonomi Haberleri