Altın fiyatları için 2 şok tahmin! Böylesi asla beklenmiyordu

Altın piyasasındaki dalgalanma yatırım yapmak isteyenleri zor duruma soktu. Günlerdir ne yapacağını bilmeyen yatırımcıya yol gösterecek iki tahmin geldi. İşte detaylar…

Piyasaların alt üst olması vatandaşı nasıl bir yol izleyeceği konusunda ikilem de bıraktı. Altın yatırımı yapmak isteyenler için yol gösterecek iki tahmin geldi. Detaylar haberimizde…


TEPETAKLAK OLAN ALTIN FİYATLARI İÇİN 2 TAHMİN BİRDEN

Türk lirası karşısında döviz kuru yatay olarak yüksek seyrini sürdürürken, merkez bankalarının "faiz kararı erteleme" sinyaliyle altın fiyatları düşmeye başladı. İki dev banka, yatırımcılar için "güvenli liman" olan altına ilişkin yeni tahminlerini açıkladı. Dünyaca ünlü iki banka JPMorgan ve UBS, 2024 ve 2025 yılı altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin tahminlerini yayınladı.

JPMorgan altının ons fiyatının 2024 yılında 2.315 dolar olacağını tahmin ederken, 2025 yılında fiyatın 2.504 dolara ulaşacağını öngörüyor. Gümüş fiyatını 2024 yılında ons başına 27 dolar olarak değerlendiren JPMorgan, 2025 yılında altının ons başına 30 dolar olacağını öngörüyor.

UBS ALTIN TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Öte yandan UBS stratejistleri geçen hafta altın fiyatı tahminlerini eylül sonu 2.500 dolara, yıl sonu ise 2.600 dolara yükseltmişti.

UBS'nin yükseliş görünümü, güçlü Çin talebinin yanı sıra zayıf Nisan ayı ABD verisinden kaynaklanıyor ve ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşüreceği yönündeki bazı beklentilerle birleşiyor.

UBS Kıymetli Madenler Stratejisti Joni Teves konu hakkında şu yorumu yaptı: "Altının yeni zirveler yapmaya devam edebileceğini düşünüyoruz" İfadelerini kullandı.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Ekonomi Haberleri