Altın borcu olanların etekleri tutuşacak! O günden sonra 1 gram altın 2000 TL'ye fırlayacak

Uluslararası piyasalarda altına olan talebin artmasıyla birlikte, ekonomist Hikmet Baydar, altının gelecekteki durumunu yorumladı! Uzman isim o tarihi işaret etti! Altın borcu olanların etekleri tutuşacak! O günden sonra 1 gram altın 2000 TL'ye fırlayacak! Ayrıntılar haberimizde...

Ünlü ekonomist Hikmet Baydar, yaptığı açıklamada gram altının gelecek günlerde yükseliş trendini sürdüreceği ve 1 Aralık tarihine dikkat çekti. Uluslararası piyasalardaki artan altın talebinin etkisiyle, gram altının 2000 lira seviyelerine doğru ilerleyeceği öngörüsünde bulundu.

DÖVİZDE KALICI DÜŞÜŞ


Baydar, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında döviz piyasasında yaşanan sınırlı gerilemeye rağmen, bu düşüşün kısa sürede telafi edildiğini belirtti. Dolar/TL paritesindeki sınırlı gerilemeyle birlikte Euro/TL paritesinde satış görülmediğini ifade etti.

Faiz artışının dövizde kalıcı bir düşüşe neden olduğunu vurgulayan Baydar, gelecekte mevduat faizlerindeki artış ve yabancı sermaye girişinin dövizde aşağı yönlü hareketlenmeye neden olabileceğini dile getirdi.

Borsada ise faiz artışının aynı gün sınırlı bir düşüşe neden olduğunu ancak endeksin daha sonra 8.000 seviyesinin üzerinde kalamayarak toparlama denemelerinde bulunduğunu belirten Baydar, yükselen faizlerin finansman maliyetlerini artırıcı etkisine dikkat çekti.

8500 seviyesinin teknik açıdan kritik bir direnç olduğunu belirten Baydar, bu direncin aşılabilmesi için belirli gelişmelere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ayrıca, global yavaşlama ve yükselen faizlerle birlikte hisse senedi sahiplerinin hedef karlılıklarının düşebileceğine dikkat çekti.

Baydar'ın öngörüsüne göre, yabancı sermaye girişi olmaz ve faizlerdeki artış eğilimi devam ederse, mevcut işlem hacmiyle 8500 seviyesinin aşılmasının zor göründüğünü belirtti.

Ekonomi Haberleri