Altın biriktirenler köşeyi dönecek! 3.500 TL için kritik tarih verildi!

Altın fiyatlarında yukarı yönlü bir grafik ortaya çıktı. Bu çerçevede yıl sonuna kadar gram ve çeyrek altının rekor seviyelere çıkacağı öngörülüyor.

Altın fiyatları bu hafta rekor düzeylere çıktı. Altının gram miktarı önemli ölçüde arttı. Altın uzmanları bugün itibarıyla yeni yıla ilişkin tahminlerin bir listesini hazırladı. Peki, altın fiyatı ne kadar yükselecek? Gram altın 3500 TL'ye çıkar mı? İşte detaylar..

Altın fiyatları bu hafta önemli bir ilerleme kaydetti. Gram altın ve çeyrek altın yükselişini sürdürüyor. Uzmanlar gram altının yılbaşına kadar 3500 TL'ye ulaşabileceğine dikkat çekti.

Geçen hafta altın piyasası son zamanların en hareketli günlerini yaşadı. Gram altın fiyatı yüzde 3,10 artışla 2.607 lira, ons altın ise yüzde 2,40 artışla 2.442 dolar oldu. Haftanın son işlem günü gram altın 2.643 TL ile yeni bir rekora ulaşırken, ons altın ise 2.477 dolar ile tarihi zirvesine yaklaştı.

Bu artışın temel nedenleri Orta Doğu'da artan jeopolitik riskler ve güvenli liman şeklinde tanımlanan altına talebin artmasıydı. Ayrıca ABD ve Çin'deki ekonomik yavaşlama işaretleri de altın fiyatlarını etkilemiş oldu. Özellikle Çin'den gelen faiz indirim haberleri ve ABD'nin faiz indirimi beklentisi yatırımcıları altına yöneltti.


ABD Ekonomisindeki Gelişmelerle Bunun Altına Etkisi

ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan işgücü ve imalat istatistikleri beklenenden düşüktü. Bu durum FED'in faiz indirimine gideceği yönündeki beklentileri artırdı. Birçok yabancı yatırım bankası, FED'in bu yılki faiz indirimine ilişkin beklentilerini iki ila üç kat artırıyor. Eylül ayı için beklenen 0,50 puanlık faiz indirimi doların zayıflamasına ve altın fiyatlarının da yükselmesine katkıda bulundu.

"Altın fiyatında yükseliş trendi"

ABD 2 ve 10 yıllık tahvil faizleri uzun süredir ilk kez yüzde 4'ün altına düştü. Bunun sonucunda dolar endeksi 103,00 seviyesine gerilerken, paranın maliyeti düşerken altın gibi değerli metaller de yükseldi.

Altın fiyatlarının bu yılın sonunda tarihi yükseklere ulaşması bekleniyor. Bazı önemli finans kuruluşlarının yıl sonu altın ons tahminleri şöyle:

JP Morgan: 2500 dolar

UBS Bank: 2600 dolar

Goldman Sachs: 2700 dolar

Bank Of America ve Citi Bank: 3000 dolar

Ekonomi Haberleri