Altın biriktirenler kara kara düşünüyor! Kuyumcular o altınların fişini çekti: Artık bozduramayacaklar

Yatırımcılar arasında en popüler yatırım araçlarından biri olan altına yönelik bir karar alındı. Konuyla ilgili verilen bilgiye göre, bugün itibariyle kuyumcular dolandırıcılık riski nedeniyle kesme altın almayacak.

Yatırımcıların en çok tercih ettikleri yatırım araçlarının arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl ülkemizde yatırımcıların kârının yüzde 78'ini sağlayan altınla ilgili yeni bir karar alındı. Birçok insanı endişelendiren bu karar yarından itibaren yürürlüğe girecek. Detaylar burada..

Yatırımcıların tercih ettiği yatırım araçlarından biri olan altın, dolandırıcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bugün yürürlüğe giren uygulama kapsamında kuyumcular, dolandırıcılık riskini önlemek için kesme altın almayacak.


Bu konuyla ilgili edinilen bilgilere göre son ayların en karlı yatırım aracı haline gelen altın sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Halktv'de yayınlanan habere göre yatırımcıların ilgisini çeken altın fiyatlarındaki artış, hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarının sayısını da artırıyor. Edinilen bilgilerde ise kuyumcular bu durumun yaşanmaması için yeni önlemler hayata geçiriliyor.

Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmemesi ve yılın son çeyreğinde faiz indirimine gidebileceği beklentisinin, yatırımcılar tarafından yakından izlenirken altının fiyatının artacağı anlamına geldiğini de belirtelim.

Son dönemde dolandırıcılıkların artması nedeniyle kuyumcular kesme altının satışlarını büyük ölçüde durdurma kararı aldı.

Ekonomi Haberleri