Altın almak için son fırsat geldi çattı! İslam Memiş ucuz altın almak için tarih verdi

Altın ve para piyasalar uzmanı İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı. Yatırımcılara düşüş nedeniyle panik yapmamaları aksine yatırım yapmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi. Çünkü yükseliş görünüyor ! Detaylar haberimizde.

Altının onsu 2000 doların üzerinde 2024'e ulaştıktan sonra geçtiğimiz hafta 45 dolarlık bir düşüşle yeniden 1900 seviyesini gördü. Altın yatırımcıları arasında ciddi paniğe neden olan durumun ardından dikkat çekici bir uyarıda bulunan ekonomist İslam Memiş, yatırımcılara "sakin olmaları" çağrısında bulundu ve altın fiyatının önümüzdeki haftalarda nasıl bir rota izleyeceğini açıkladı.


Altında Yükseliş Görülüyor

Kapalıçarşı'nın nabzını tutan İslam Memiş, gram altın/TL fiyatında gözle görülür bir hareketlenme olduğunu söyleyerek, elinde TL ve döviz bulunduranlar için en iyi yatırım yollarını gösterdi ve şu ifadeyi kullandı:

'Altının onsu 2013 dolar seviyelerinde. Bildiğiniz gibi bu hafta 1985 dolar seviyesine kadar düştü. Tam 45 dolarlık bir satış gördük. Altın yatırımcıları panikledi ve 'ne olacak, yandım bittim' havasına girdi. Ama ben onları uyardım. Tam tersine, eklemek için büyük bir fırsat.

Borcu olanlar, yatırım yapmayı düşünenler ya da evlenecekler için bu düşüşler bir fırsat. Çünkü yeni bir yükseliş hareketi var. Biz 1950-2000 dolar aralığını takip edecektik. Önümüzdeki hafta 2000-2050 dolar bandını takip edeceğiz. Gram Altın/TL haftanın son işlem gününde yeni bir rekor kırdı. Serbest piyasa fiziki altın piyasasında gram altın şu anda 2065 TL seviyesinde. Hafta çok dalgalı geçti: 2040 TL seviyesine kadar düştü.

Bu düşüş insanların tekrar paniklemesine neden oldu. Bir sonraki atakta 2090 Lira seviyesini hedefleyen bir yükseliş görüleceği için sakin kalmaları konusunda uyarıldılar. Altın fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ons daha yüksek ve dolar/TL yükselmeye devam ediyor. Dolayısıyla gram altın/TL fiyatı önümüzdeki haftalarda yeni rekorlar kırmaya devam edecek."


"Bir düşüş göreceğiz ama her düşüş yeni yatırım için bir fırsat olacak."

İslam Memiş konuşmasının devamında, "Hedefimiz belli: Mart ayında 2150, yaz aylarında 2500-2700 TL, yıl sonunda ise külçe altının gramını 3000 lira seviyelerinde göreceğiz. Satışlar her an gerçekleşecektir. Bir düşüş göreceğiz ama her düşüş yenilerini almak için bir fırsat olacak.

Son zamanlarda elimizde altın var ama faize mi borsaya mı yönelelim diye çok uyarı var. Ben bir sepet yapmanızı öneririm. Borsaya, altına ve gümüşe zamanında girersiniz. Altın fiyatları geçen hafta sert düştü ama ben iyiyim. Sepetimde dolar var. Ons alırsam kar edebilirim, TL'm varsa elimdeki gram altını alıp bir kar daha yapabilirim; bir milyon TL olan 250 000 TL'sini dövize, 250 000 TL'sini emtiaya, 250 000 TL'sini borsaya, 250 000 TL'sini de lira mevduata yatırabilirim" dedi.


"Sabır her zaman gümüşün kaymağıdır."

Gümüş konusunda da uyarılarda bulunan Memiş, "Ons gümüş ve gram gümüş de düştü. Ama benim parama göre gümüş çok ucuz hatta bedava. İnsanlar mevcut durumu fırsata çevirmeli, özellikle de gümüşe aşina değillerse. Radarımızda 24 TL ve 24 USD seviyeleri var. Gümüşün gram fiyatı ise 23 lira 24 kuruş.

Dolayısıyla gümüş hızlı bir toparlanma ile yükselecek ve bu yıl yeni rekorları test edecektir. Yılın geri kalanında ise 32 TL ve 32 dolar seviyelerini beklemeye devam edecektir. Aylık düşüşlere aldırış etmeyenler, haftalık düşüşlerle heyecanlananlar ve korku dolu olanlar, kar alımları ve borsa için birkaç ay beklesinler. Gümüş sizi aylarca bekletir ve bir ayda kral yapar. Sabır her zaman gümüşün kaymağıdır.

Ekonomi Haberleri