Akaryakıtta indirim pompaya yansıdı! Benzin, motorin, LPG indirimle şahlandı

Brent ham petrol fiyatları 82 dolara düştü ancak benzin ile motorinde indirim beklentileri yükseldi. Detaylara ve güncel akaryakıt fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Benzin, motorin ve likit gaz fiyatlarındaki kısa vadeli trendler milyonlarca araç sahibi tarafından yakından takip edilmekte.

Akaryakıt fiyatları Brent ham petrolü ile dolar arasındaki döviz kurundaki dalgalanmalardan etkileniyor. Son bilgilere göre Brent ham petrol fiyatları, piyasanın gidişatına dair bazı ipuçları vermesi değerlendirilen ABD Merkez Bankası Fed'in son toplantı tutanakları öncesinde düşmeye başladı. Brent ham petrol fiyatları 82 dolara geriledi.

Uzmanlar, Brent ham petrolündeki düşüş ve doların istikrar kazanmasının benzin ve motorin fiyatlarını düşürmesini bekliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde benzinin litresi 1 lira 37 kuruş olmuş motorinin litresi ise 1 lira 24 kuruş indirime tabi tutulmuştu.

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, yaz aylarında fiyatları düşürmek için Kuzeydoğu'da stoklanan 1 milyon varil benzini satacağını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak ABD Enerji Bakanlığı, zamanlamanın benzin fiyatları üzerindeki etkiyi en üst düzeye çıkaracak. Aynı zamanda bu yaz seyahate çıkarken fiyatların düşmesi durumuna yardımcı olacak şekilde ayarlandığını açıklandı.


28 Mayıs Güncek Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin satış fiyatı: 42.74 TL

Motorin satış fiyatı: 40.23 TL

LPG satış fiyatı: 20.97 TL

İstanbul Anadolu yakası

Benzin satış fiyatı: 42.66 TL

Motorin satış fiyatı: 40.17 TL

LPG satış fiyatı: 20.43 TL

Ankara

Benzin satış fiyatı: 43.64 TL

Motorin satış fiyatı: 41.16 TL

LPG satış fiyatı: 20.87 TL

İzmir

Benzin satış fiyatı: 43.89 TL

Motorin satış fiyatı: 41.44 TL

LPG satış fiyatı: 20.51 TL

Ekonomi Haberleri