Akaryakıta yeni zam dalgası geliyor! Artık tabana kuvvet: Tarih ve saat verildi

KDV zammı sonrası petrol fiyatlarında ve döviz kurlarında yaşanan değişimler göz önüne alındığında, vatandaş benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Vatandaş bu kadar zam sonrası çileden çıkacak çünkü yeni zam kapıda. İşte detaylar...

Artan fiyatlar gelen zamlar dur durak bilmiyor. Vatandaş zam haberi duymaktan bıktı ama zamlar adeta su gibi akıyor ve akmaya da devam edeceğe benziyor. Detaylar haberimizde…


AKARYAKITA ZAM YAĞMURU SÜRÜYOR: BENZİNDE 36 LİRA BARAJI DA AŞILDI

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, petrol fiyatları ve vergi artışları akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam edecek. Son olarak akaryakıt fiyatına yapılan zam nedeniyle 34 TL'ye ulaşan fiyata salı günü 2 TL zam yapılacağı açıklandı. Salı günkü zam dolayısıyla akaryakıt fiyatlarını 36 TL'ye getiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla ÖTV tutarı benzin ve motorine 5 lira, LPG'ye 4 lira zam olarak belirlendi. Bu karara göre benzinin litresi başına düşen ÖTV 2,52TL'den 7,52TL'ye, motorinde ÖTV 2,05TL'den 7,05TL'ye yükseltildi.

SALI GÜNÜ YENİ ZAM GELİYOR

Dizelden sonra benzinli motorlar önemli ölçüde artıyor. Döviz kurlarındaki ve Brent tipi ham petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar da akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Benzin fiyatlarının Salı günü 2 TL daha artması bekleniyor ancak sektör kaynaklarına göre litre fiyatı 36 TL'yi geçecek.

'30 GÜNDE YÜZDE 50 ZAM'

Ekonomist İris Cibre, zam haberini sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Benzin salıdan itibaren 2 TL artacak. 30 günde yüzde 50 zam. Beyaz mendillere ve Halay grupları hazır mısınız?" Dedi.

Son zamlar nedeniyle İstanbul'da akaryakıtın litre fiyatı şöyle:

1 LİTRE BENZİN FİYATI:

34,03 Türk Lirası

1 LİTRE MAZOT FİYATI:

33,86 Türk Lirası

1 LİTRE LPG FİYATI:

13,56 Türk Lirası

Ekonomi Haberleri