Akaryakıta tarihin en büyük zammı geldi! Bir gecede tabelalar tepetaklak oldu: Fiyatları gören inanamıyor

Akaryakıt fiyatlarında sık sık konuşulan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) güncellendi. ÖTV'de yapılan artış sonrasında benzin ve motorin fiyatlarında tarihi zamlar geldi. Rekor kıran zamlar akaryakıt istasyonlarında yer alan pompa fiyatlarına yansıdı. İşte güncel rakamlar...

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV artışıyla birlikte benzin ve motorin fiyatlarında tarihi zamlar yaşandı. Pompa fiyatlarına yansıyan bu zamlar otomobil sürücülerini olumsuz etkiledi. Son zamanlarda gündemde olan ÖTV tutarlarına ilişkin yeni bir karar alındı ve bu kararın ardından fiyatlar yeniden belirlendi.


ÖTV ZAMMI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatından alınan ÖTV tutarı 7,52 TL'ye yükseldi. Aynı şekilde 98 oktan kurşunsuz benzinin litre başına alınan ÖTV miktarı da 7,99 TL oldu. Motorin fiyatlarında ise litre başına alınacak ÖTV miktarı 2,05 TL'den 7,05 TL'ye çıktı. LPG için ise 5,77 TL tutarında ÖTV alınacağı duyuruldu.


BENZİN VE MOTORİNE 6 LİRA ZAM POMPAYA YANSIDI

ÖTV tutarlarının artmasıyla birlikte benzin ve motorin fiyatlarına 5 TL zam yapıldı. Önceki düzenlemelerde benzinin litresinden alınan ÖTV miktarı 2,52 TL iken, motorinde ise 2,05 TL idi. KDV artışının da etkisiyle benzin ve motorin fiyatlarına 6 TL zam gelerek pompa satış fiyatıyla birlikte yükseldi. Bu ani zam sürücüler arasında büyük tepkilere neden oldu. Ayrıca otogaz (LPG) fiyatlarının da yaklaşık 5 TL kadar arttığı belirtiliyor.

VATANDAŞLAR GELEN ZAMLARA İSYAN EDİYOR

Akaryakıt zammı, pompa tabelalarında da kendini gösteriyor. Sürücüler araçlarını garaja çekme düşüncesiyle akaryakıt fiyatlarında düşüş bekliyor. Ancak, yeni düzenlemenin ardından zam miktarlarıyla birlikte fiyatların yükselmesi, sürücülerin isyan etmesine neden oldu.

Ekonomi Haberleri