Akaryakıt fiyatlarına zam tokadı! Sürücüler karalar bağlayacak

Benzin, motorin ve LPG'nin litre fiyatlarında yeni zam veya indirim haberleri araç sahipleri tarafından merak ediliyor. İşte sektör kaynaklarından edinilen son bilgilere göre benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son güncel durum..

Benzin, motorin ve LPG fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Akaryakıt fiyatları döviz kurlarındaki ve ham petrol fiyatlarındaki dalgalanmalardan etkilenmektedir. Ayrıca ÖTV değerlerindeki artışlar fiyatlara yansıyor. Milyonlarca sürücü özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara'da akaryakıt fiyatlarını merak ediyor ve araştırıyor.

Son olarak, 3 Ocak'taki özel tüketim vergisi artışı nedeniyle benzinin litre fiyatına 2 lira 31 kuruş, motorinin fiyatına 2 lira 15 kuruş, LPG'nin litre fiyatına 1 lira 31 kuruş zam gelmişti. 4 Ocak günü ise motorinde 41 kuruş indirim gerçekleştirildi.


Edinilen son bilgilere göre Brent ham petrolünün fiyatı 78 dolardan 76 dolara, yani 60 liraya düştü. Ham petrol fiyatlarındaki düşüşün akaryakıt fiyatlarını etkileyeceği açıklandı. Ancak şu ana kadar benzin, motorin veya LPG'nin fiyatlarında başka bir artış veya düşüş haberi gelmedi.

Ekonomi Haberleri