Ailelere 20.000 TL eğitim yardımı verilecek! Fırsatı kaçıran pişman olacak

Zorlu bir pandemi süreci yaşarken başlatılan devlet destek ödemeleri halen devam etmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlatılan destek ödemeleri vatandaşın yükünü azaltıyor. Milyonlarca vatandaşa düzenli olarak her ay yatan ödemelere bir yenisi daha eklendi. İşte detaylar…

2022 yıl içerisinde başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere yapılan destek ödemeleri bu yıl da devam etmektedir. Yapılan yardım ödemelerine yeni bir ödeme daha eklendi. Detaylar haberimizde…


TAM 20 BİN TL EĞİTİM YARDIMI ÖDENECEK! ÖĞRENCİLERE VE AİLELERE GÖRÜLMEMİŞ MÜJDE

Belediyeler öğrencilere destek olmaya çalışırken, eğitim desteğine ilişkin yeni açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Ağustos ayının son günleri yaklaşırken öğrenciler ve aileler eğitim yardımı araştırmalarını sürdürüyor. Üniversite öğrencileri Kredi Birlikleri ve Yurtlardan burs, kredi ve yurt başvurularının gidişatını takip ederken, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de merkezi yönetime bağlı şehirlerin uygulayacağı eğitim destek planlarını merak ediyor. Bu kapsamda, yeni eğitim-öğretim yılı arifesinde ülke genelinde birçok yerde öğrencilere yönelik programlar sürekli olarak duyurulmaktadır.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM YARDIMI VERİLECEK

Üniversite adaylarının merakla beklediği yükseköğretim kurumlarına kabul sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Adayın hangi fakülteye yerleşmeyi tercih edeceği belli olsa da, sonuçların yayınlanmasının ardından öğretim materyallerine yönelik araştırmalar hızlandı. Bu kapsamda kent yönetimlerinden eğitime destek duyuruları geliyor. Güngören Belediyesi, ilk 2.500 öğrenciye 20.000 TL, ilk 25.000 öğrenciye 10.000 TL ve ilk 250.000 öğrenciye 5.000 TL ödül verileceğini duyurdu. Söz konusu desteklere ilişkin açıklama yapan Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, şunları söyledi: "Bu yıl üniversiteyi kazanan sevgili gençler; Güngören’de oturuyorsanız ve okulunuza kayıt yaptırdıysanız Güngören Belediyesi resmî web başvuru formunu hemen doldurarak belediyemizin eğitim desteğinden yararlanabilirsiniz. Eğitim desteğinin yanında gençler için hazırladığımız 3 Öğrenci İstasyonu artık hizmette. Eğitime verdiğimiz desteği her gün daha da artırarak gençlerimizin başarısına katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

EĞİTİM YARDIMI BAŞVURUSU

5.000 TL'den başlayıp 20.000 TL'ye kadar artan eğitim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler hangi adrese başvuracaklarını merak ediyor. Üniversitemizde ilk kez 2023-2024 eğitim-öğretim yılında verilecek eğitim yardımı ve alan puan sıralaması dikkate alınacak olan eğitim yardımı için başvurularını https://ebelediye.gungoren.bel.tr/Giris/Index/?returnURL=/Anket/AnketList/adresinden yapabilirsiniz. Güngören Belediyesi'nin yanı sıra ülkedeki diğer belediyeler de öğrencilere ve ailelerine maddi destek sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde eğitim yardımlarıyla ilgili yeni duyurular gelebilir.

Ekonomi Haberleri