Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekonomik Sıkıntı İçindeki Vatandaşlarına Büyük Destek Sağlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlarına Eylül ayında 5.000 TL'lik sosyal yardım sunuyor ve evde bakım maaşını %17,55 artırarak destekliyor.

Sosyal yardım ve destek ödemeleri, PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından alınabilecektir. Aile Bakanlığı tarafından açıklanan şartlar doğrultusunda, ödeme almak isteyen vatandaşların belirli kriterlere uyması gerekmektedir. Evde bakım maaşı yatan iller listesi ise 15 Eylül tarihi itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak. Bu liste, ihtiyaç sahibi vatandaşların ödemelerini alabilecekleri hesapları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

2023 Evde Bakım Maaşı Güncellemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım fırsatlarını Yeni Bakan Mahinur Özdemir Göktaş yönetiminde sunmaya devam ediyor. Temmuz ayından itibaren memur maaş katsayı oranında sosyal yardım ödemelerine zam yapıldı.

Evde bakım maaşı da zam gelen sosyal yardım fırsatlarından biri oldu. Evde bakım maaşı, %17,55’lik bir artışla 4.336 TL’den 5.098 TL’ye yükseldi. Ağustos ayından bu yana evde bakım maaşı zamlı olarak hesaplara yatırılıyor. Eylül ayı evde bakım maaşı ödeme takvimi de belirlendi.

Eylül Ayı Evde Bakım Maaşı Ödemeleri

Eylül ayıyla birlikte evde bakım maaşı ödemeleri yeniden yapılandırıldı ve hak sahiplerine zamlı bir şekilde verilmeye başlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, evde bakım maaşı ödemeleri 15 Eylül tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Evde bakım maaşı alan milyonlarca vatandaşımız, ödeme takvimini heyecanla bekliyor. Ödeme tarihlerini öğrenmek için Aile Bakanlığı, 15 Eylül tarihi itibariyle evde bakım maaşının yatırılacağı illeri içeren bir liste yayınlayacak. Bu liste sayesinde bulunduğunuz ilde ödemenin hangi gün yapılacağını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, e-devlet girişi yaparak da evde bakım maaşı ödeme tarihlerini sorgulayabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri