Aile Bakanlığı kadınlar için kesenin ağzını açtı! Bu şartı taşıyanlara ayda 1870 TL maaş bağlanacak

İhtiyaç sahibi insanlara yapılan sosyal destek ödemeleri merakla araştırılıyor. Peki 1.870 TL ödemelerin şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara verilen ödemeler yükseliyor. 1.870 TL ödemelerin şartları araştırılıyor! Peki başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKANLIKTAN 1870 TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşini kaybeden kadınlara 1.870 TL ödeme yapılacak. Eşini kaybeden kadınlar ve çocuklara ya da kişinin anne babasına maaş bağlanabiliyor. Yasalara göre son maaşın yüzde 75 oranı eşe, eş çalışıyorsa yüzde 50 oranı eşe veriliyor. İkiden fazla yetim çocuk varsa yüzde 50 oranı eşe, çocuklara da yüzde 25 oranında ödeme yapılıyor. 


Ocak ayında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL iken yüzde 25 maaş hakkı olanlara 1.375 TL, yüzde 50 maaş hakkı olanlara 2 bin 750 TL, yüzde 75 oranında maaş hakkı olana 4 bin 125 TL ödeme yapılıyordu. En düşük emekli maaşına yapılan 2 bin TL zam sonrasında en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Bu durumda ödemeler 1.870 TL artmış oldu. Yetim maaşları yaş sınırlarına göre düzenli olarak ödenmeye devam ediyor. Erkek çocuklar 18 yaşına kadar ya da eğitimi devam ediyorsa 20 yaşına kadar, üniversite öğrencisi erkek çocuklar da 25 yaşına kadar ödemelerden faydalanabiliyor. Kız çocukları ise evlenene kadar ödeme almaya devam ediyor. Sigortası olan bir baba vefat ederse evli kızı da, ya da vefat ettiğinde evli olan ancak sonrasında boşanan kız çocuğu da ödemelerden faydalanabiliyor. 

Ekonomi Haberleri