Ağustos'ta PTT Hesaplarınız Dolacak! 5 Bin TL Hesaplara Yatırılacak!

Evde Bakım Maaşlarına Yeni Zam! Ağustos'ta gerçekleşen güncellemelerle birlikte, evde bakım maaşları önemli ölçüde yükseldi.

Emeklilere yapılan yüzde 25'lik zam ve memurlara sağlanan refah artışı ve seyyanen zam sonrasında, sosyal destek modellerine de önemli güncellemeler geldi. Ağustos ayı itibarıyla düzenlenen ödemelerle beraber, maaşlara yansıtılan bu artışlar, PTT hesaplarına da dolgun bakiyeler olarak yatırıldı. Evde bakım maaşları da bu güncellemelerden nasibini aldı. Peki, evde bakım maaşı ne kadar arttı? Kimler bu artıştan faydalanacak? İşte detaylar!

Evde Bakım Maaşı Güncellemeleri

Düzenli olarak ödenen evde bakım maaşları, Ağustos ayı itibarıyla güncellenen maaş zamlarıyla birlikte arttı. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar, evde bakım maaşlarını da etkiledi. Bu güncellemeler sayesinde, Ağustos ayıyla birlikte vatandaşlara daha yüksek meblağlar ödenecek. Peki, Ağustos ayında evde bakım maaşı ne kadar arttı?

Evde Bakım Maaşı Tutarı

Uzun bir süredir evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'inden 31'ine kadar olan süreçte hesaplara yatırılıyor. Önceki ay olan Temmuz ayında da aynı şekilde ödemeler gerçekleştirilmişti. Bu ödemeler, memur maaşlarına yapılan zam oranlarına bağlı olarak güncellendi. Yaşlı aylığı 1997 TL'den 2 bin 348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı 1594 TL'den 1874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli oranına sahip vatandaşların aylığı ise 2 bin 392 TL'den 2 bin 811 TL'ye yükseldi. Bunun yanı sıra engelli yakını aylıkları, silikozis aylıkları da arttı. Düzenli olarak ödenen engelli yakını aylığı 594 TL'den 1874 TL'ye, hafif silikozis aylığı 3 bin 445 TL'den 4 bin 50 TL'ye, orta silikozis aylığı 3 bin 938 TL'den 4 bin 629 TL'ye, ağır silikozis aylığı ise 4 bin 388 TL'den 5 bin 158 TL'ye yükseldi.

Artan Evde Bakım Maaşı Miktarları

Yılın ikinci yarısında ödenecek olan evde bakım maaşı miktarları, memur maaş katsayısı oranına göre güncellendi. Her ay 4.337 TL olarak ödenen evde bakım maaşları, yeni zamlarla birlikte %17.55 oranında arttı ve 5.098 TL olarak hesaplara yatırıldı. Bu maaşlar, ağır engelli raporu olan ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan bireylere sunuluyor. Engellilik oranı %50 ve üzeri olan kişilere bu destek ödemesi yapılabiliyor.

Ekonomi Haberleri