Adına kayıtlı ev tapusu olanlar dikkat! Bunu bilmeyenin tapusu elden gidebilir

Adınıza kayıtlı tapu varsa bu uyarıları dikkate alın! Tüm detaylar haberimizde.

Adına kayıtlı tapusu olanlara önemli uyarılar! Tapunuzu tamamen kaybedebilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAPU SAHİPLERİNE ÖNEMLİ UYARI

Son dönemlerde evlatlar arasında yaşanan miras kavgaları hukuka kadar taşınıyor. Ancak birçok kişi dava açma hakkından haberdar değil. Yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında eşit paylaşım için mahkeme yolu açık. Aynı zamanda bu mahkemelerde zaman aşımı da işlemiyor. Mal mülk sahibi olan anne babalar sahip olunan mallarını istediği gibi kullanabiliyor. Yaşayan anne babalar mülklerini istedikleri gibi paylaştırabiliyor ancak herhangi bir vefat durumunda hak ortadan kalkmış oluyor. Eğer tapu eşit şekilde paylaştırılmadıysa tekrar paylaştırma yapılabiliyor. 


Eğer anne ya da baba yaşadığı süreçte evini veya yazlığını tek çocuğunun üstüne hibe olarak verdiyse ve vefat ederlerse diğer kardeşler bu durumu mahkemeye taşıyabiliyor. Miras Kanunu kapsamında miras kalan taşınmazların eşit şekilde paylaştırılması gerekiyor. Türk Medeni Kanunu kapsamında anne ve babaların kendilerine ait olan mülk tapusunu istediği evlada verme hakkı var ancak ölmeleri halinde bu durum değişiyor. Üstelik tapu devri üstünden kaç sene geçerse geçsin diğer kardeşler bu durumla ilgili dava açabiliyor ve haklarını alabiliyor. Eğer kişi malı kaybetmemek için mülkleri satarsa mahkeme bu parayı miras sayamıyor ve diğer kardeşlere paylaştıramıyor. Mirasın eşit dağıtılmadığı gibi durumlarda her kardeşin ayrı ayrı dava açmasına gerek olmuyor, bir kardeşin mahkemeye başvurması eşit şekilde paylaşımın yapılması için yeterli oluyor. 

Ekonomi Haberleri