Adalet Bakanlığı’ndan İstihdam Seferberliği! 1000 Personel Alınacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yargı hizmetlerine personel alımı ve yeni dönemde yapılacak değişiklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Toplam 20 bin 857 personel alımında sona yaklaşıldığını belirten Bakan Tunç, önümüzdeki günlerde sonuçların açıklanacağını duyurdu. Bakan Tunç aynı zamanda 1000 kişilik hâkim ve savcı yardımcısı alımı ile ilgili sınav tarihini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan personel alımı ve sınav sistemindeki değişiklikler ile ilgili açıklama geldi. Pendik’te katıldığı bir programda konuşan Bakan Tunç kamuya 20 bin 857 kişilik personel alımı ile ilgili “Cumhurbaşkanımız bunu kabine sonrası açıklamıştı. Yargımızı güçlendirmemiz adalete güveni sağlamamız daha da yukarılara taşımamız ve yargıdaki gecikmeleri en aza indirmemiz, vatandaşların yargı hizmetlerinden hızlı, adil ve etkin bir şekilde yararlanabilmesi için çalışmalarımızı kesintisiz şekilde devam ettiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

1000 Hâkim ve Savcı Alınacak

Bakan Tunç, 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili de konuştu. Bakan Tunç, “Sınav 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Sınavı kazanan hakim savcı yardımcılarımız, 3 yıl hakim savcı yardımcısı olarak görev yapacaklar. Bunun bir bölümü Adalet Akademisi’nde eğitim olarak geçecek. Önemli bir bölümü de tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında usta-çırak ilişkisi içerisinde yetişecekler. Eskiden hakim savcı adayının 2 yıllık bir staj dönemi vardı. Artık adaylık şeklinde değil, bundan sonraki süreçte hakim savcı yardımcılığı dönemi başlıyor.” dedi.

“2024’te Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı Olacak”

2024’den itibaren hukuk mesleklerine giriş sınavı olacak. Hukuk mesleklerine giriş sınavı özellikle hem savunmanın, hem de hakim savcı yardımcılığı sınavından önce bu sınava girebilmek için bir ön eleme, hukuk fakültesi bittikten sonra hukuk mesleklerine giriş sınavını kazananlar hakim savcılık sınavına girebilecekler. Ayrıca avukatlık stajına başlayabilmek için hukuk mesleklerine giriş sınavının kazanılması gerekecek. Şu anda bizim staj döneminde olan yaklaşık 3 bin 800 hakim savcı adayımız var. Onlar staj dönemi biter bitmez görev yerlerine kuraları çekilecek. 23 bin 826 hakim savcımız var, yeni gelenlerle beraber yargı teşkilatı daha da güçlenecek. Sonraki dönemde de 3 yıl sonra da hakim savcı yardımcılığı stajları bittikten sonra hakim savcı olarak kuraları çekilecek ve mesleğe kabul edilecekler. Yargının diğer personelini de güçlendirmek gerek. Şu anda mülakatları biten ve değerlendirme aşamasında olan, zabıt katibi, şoför, hizmetli ve ceza infaz koruma memurları olmak üzere toplamda 20 bin 857 personel alımı söz konusu. Bunların da önümüzdeki birkaç gün içerisinde sınav sonuçları açıklanacak” dedi.

Ekonomi Haberleri