Acil: TOKİ'den Ev ve İşyeri Fırsatı! Bugün Başlıyor, 19 Ekim'de Sona Eriyor!

Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ve düşük gelirli vatandaşlara destek olan TOKİ, yeni kampanyasıyla dikkat çekiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 19 Ekim'e kadar devam edecek olan bu kampanya kapsamında, ev ve işyeri sahibi olmak isteyenlere yüzde 25 indirim fırsatı sunuyor. İşte detaylar...

TOKİ'nin başlattığı kampanya, Haziran 2022 tarihinden önce inşa edilen iş yerleri ve konutları kapsıyor. 21 Eylül Perşembe günü başlayan kampanya için başvurular 19 Ekim'e kadar kabul edilecek. Bu süre zarfında borcu olan vatandaşlar, yüzde 25 indirim fırsatından yararlanmak için başvuruda bulunabilecekler.

Borç Ödeme Kolaylığı

Kampanyadan yararlanan vatandaşlar, mevcut borçlarını yüzde 25 daha az ödeme imkanına sahip olacaklar. Bu kampanya, ihtiyaç sahibi ve düşük gelirli ailelere ekonomik destek sağlayarak daha uygun konut ve iş yeri sahibi olma fırsatı sunuyor.

Önemli Bilgiler

Bu kampanya, özellikle borçlarını tamamen kapatamayacak durumda olan vatandaşları da kapsıyor. Borç bakiyesinin en az yüzde 25'i kadarını ödeyemeyenler, yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanabilmek için en az yüzde 25'lik bir ödeme yapmalıdır.

Projelere dahil olan ev veya iş yeri sahipleri için belirli şartlar bulunmaktadır. Başvuru tarihine göre borçlarını kapatmış olmak ve geriye dönük taksit veya emlak vergisi borcu bulunmamak şartlarına uymak gerekiyor.

Ayrıca, ödeme taksitlerinin en geç 2022 yılının Haziran ayı sonuna kadar başlamış olması gerekiyor. Taksit sayısı 12 aydan az olan alıcılar kampanyadan yararlanamayacaktır.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanarak ödeme yapabilirler. Bu şekilde yüzde 25 indirimden yararlanma hakkına sahip olabilirler.

Sonuç olarak, TOKİ'nin bu kampanyası, borçlarını tamamen kapatamayan vatandaşları da düşünerek tasarlanmış bir indirim programıdır. Yüzde 25 indirim fırsatı, borçlu olanların ekonomik yükünü hafifletirken, ödemelerini daha kolay hale getiriyor. Kampanya şartlarına uygun olanlar, belirtilen süreler içinde başvurularını yaparak bu indirimden faydalanabilirler.

Ekonomi Haberleri