ABD'li Yahudi Profesör Finkelstein'den İddia: İsrail'in İnsanlık Dışı Gazze Planı!

ABD'li Yahudi Profesör Finkelstein Gazze'nin kuzeyinin boşaltılıp yeni güvenlik bölgesi ilan edileceğini söyleyerek "Sanırım İsrail basitçe şöyle diyecek: 'Bu, bizim sorunumuz değil, Mısır'ın sorunu' ve ABD de buna razı olacaktır." dedi.

Gazze'deki Son Gelişmeler ve Prof. Norman Finkelstein'ın Değerlendirmesi

İsrail Saldırıları: Kuzeyden Güneye Zorla Göç

Gazze, toplam nüfusu 2.3 milyonu bulan ve kuzeyinde yaşayan 1 milyondan fazla sivilin güneye göçe zorlandığı bir bölgedir. Son günlerde, işgalci İsrail ordusu Gazze üzerine bomba yağdırmaktadır.

Prof. Finkelstein'ın Değerlendirmesi

ABD'de yaşayan ünlü siyaset bilimci ve Yahudi asıllı olan Prof. Norman Finkelstein, 17 Ekim'deki el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısı ve bölgedeki 7 Ekim'den bu yana devam eden gelişmeleri değerlendirdi.

Finkelstein, İsrail'in hastane saldırısına dair "duygusal" ve "entelektüel" olmak üzere iki farklı tepki verilebileceğini belirtti. Duygusal açıdan, "Bu olay büyük bir korku yarattı ve bu seviyede söylenecek çok fazla şey yok. Son 20 yılda Gazze halkına yapılan zulmü belgelemekle geçirdim," dedi.

Entelektüel açıdan bakıldığında ise İsrail'in saldırıyı reddetmesini göz ardı etme eğiliminde olduğunu ifade etti. "İsrail her zaman sorumluluğu reddeder," şeklinde konuştu.

Silah Uzmanlarından İnceleme Bekleniyor

Prof. Finkelstein, hastane saldırısının detaylarının belirlenmesi için silah uzmanlarının inceleme yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iddialar hakkında şunları söyledi: "İhtimal her zaman vardır. Yetkili kaynakların ne söyleyeceğini duymayı bekliyorum. Ancak şunu biliyorum ki, ABD, İngiltere ve İsrail hükümetlerinin söylediği sözlere güvenmemek gerekir."

Hamas'ın Saldırısı ve Teknik Yönler

Finkelstein, Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki İsrail'e saldırısının "teknik", "olgusal" ve "ahlaki" yönlerinin bulunduğuna dikkat çekti.

Gazze, dünya üzerinde en yoğun izlenen bölgelerden biri olmasına rağmen Hamas'ın saldırısının teknik açıdan şaşırtıcı bir beceri olduğunu belirtti. Ayrıca, Gazze'nin uydu ve iletişim teknolojileriyle gözetlenmesi ve büyük bir "casus kaynağı" olmasına rağmen, saldırıyı başarıyla gizlediklerini ekledi. Hamas'ın bu saldırı üzerinde iki yıldır çalıştığını ve bu bilgiyi İsraillilerden, Amerikalılardan, Mısırlılardan ve kendi insanlarından başarıyla sakladığını belirtti. Hatta, birçok Hamas liderinin bile bu bilgiden haberdar olmadığını ifade etti.

Ekonomi Haberleri