81 ildeki doğalgaz abonelerine kara haber! O tarihten sonra 150 TL zamlanacak!

Gaziantep ve Türkiye genelinde konutlarda doğalgaz kullanımı hızla artıyor ve kış aylarında vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Uzun süredir sabit kalan doğalgaz faturaları ise, bu yazdan itibaren değişecek. İşte detaylar...

Gaziantep'te doğalgaz kullanımının artmasıyla birlikte, vatandaşların bütçelerini olumsuz etkileyen fatura bedelleri ekonomik baskı oluşturuyor. Ancak geçen yıl başlatılan konutlardaki ücretsiz doğalgaz kampanyası 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Bedelsiz doğalgaz dağıtımının bitmesine sadece 60 gün kala, birçok vatandaşın alternatif bulma şansı olmayacak.

DOĞALGAZ FATURALARINA 150 TL EK


Yaklaşık bir senedir BOTAŞ tarafından ev abonelerine sağlanan gazda fiyat değişikliği olmamıştı. Uzun süredir doğalgaz tarifelerinde zam yapılmadığı için yeni bir dönem başlıyor. 1 Mayıs'ta sona erecek olan ücretsiz doğalgaz dönemi sonrasında, faturalara ortalama 150 Türk Lirası ek maliyet yansıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz mart ayında yapılan yerel seçimlerin ardından doğalgaz faturalarında zam olacağı yönündeki iddialar da vatandaşları endişelendiriyor. Bedava uygulamanın sona ermesi ve olası zamlarla birlikte, doğalgaz faturaları bütçeleri derinden etkileyebilir ve vatandaşların doğalgaz kullanımını kısıtlayabilir.

Şu an her haneye aylık 25 metreküp doğalgaz bedelsiz veriliyor. Yapılan kampanya kapsamında, toplamda 1 sene boyunca 5 milyar metreküp gazın ücretsiz olarak dağıtıldığı biliniyor. Vatandaşlar için doğalgaz faturaları, önümüzdeki dönemde yeni bir yük olarak ortaya çıkıyor.

Ekonomi Haberleri