65 yaş üzeri yakını olanlar e-Devlet'e koşuyor! Aylık 3.616 TL yardım parası kesinleşti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen destek ödemeleri halen devam etmekte. Devlet sosyal yardım ödemelerine yenisini ekledi. Detaylar haberimizde…

2022 yılı itibari ile devlet destek ödemeleri yapmaya başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlatılan destek ödemeleri devam ediyor. Yeni gelen bilgilere göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlara destek ödemesi yapılacağı açıklandı. İşte detaylar…


65, 66, 67, 68... YAŞINDA OLANLARA MÜJDE: 3.616 TL DEVLET DESTEĞİ HESAPLARA YATACAK: BAŞVURU YAP PARAYI KAP

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşlara müjdeli haberi duyurdu. Vatandaşlarına sosyal devlet çerçevesinde destek vermeye devam eden Türkiye, talep edilmesi halinde 3.616 TL sosyal yardımları hesabına yatıracak.

65 yaş üstü vatandaşların dikkatine! Son dönemde enflasyondaki yükselişten vatandaşlarını koruyan Türkiye Cumhuriyeti, 65 yaş üstü vatandaşlara emekli maaşı ödeyerek müjdeyi verdi. Binlerce vatandaşa başvuruda bulunması halinde 3 bin 616 TL sosyal yardım sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı zor durumdaki insanlara yönelik pek çok sosyal yardım programını hayata geçirdi. Mevcut uygulamaların her biri farklı vatandaş gruplarını memnun etmektedir. Bu yardımın büyük bir kısmı ihtiyaç sahibi insanlara ve dezavantajlı gruplara gidiyor. Kadınlar, çocuklar, engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar...

Aile Bakanlığı'nın en çok talep ettiği sosyal yardımlardan biri olan 65 yaş emekliliği, insanların ekonomik sorunlarına çözüm bulmayı amaçlıyor. Peki 65 yaşında emekli maaşı alabilmek için ne yapmak gerekiyor? Kimler 65 yaşında emekli aylığı alabilir?

65 YAŞ ÜSTÜNE 3.616 TL ÖDEME

Yaşlılık aylığı olarak da adlandırılan 65 yaş emekliliğinden faydalanmanın ilk şartı 65 yaşını doldurmuş olmaktır. Ayrıca vatandaşların herhangi bir sosyal yardımdan yararlanma hakkı yoktur ve ayrıca gelir şartlarını da karşılamaları gerekmektedir. Yaşlının yaşadığı hanedeki kişi sayısı ne olursa olsun, gelir gereksinimleri kendisi ve eşi dikkate alınarak hesaplanır.

Aile Bakanlığı'nın şartlarını taşıyan herkese tazminat ödeniyor. Bu kapsamda kişiler aylık 3.504 TL yaşlılık aylığı alıyor. Bu ödemenin yanı sıra Aile Bakanlığı'ndan sosyal yardım alan kişilere elektrik tüketim desteği de veriliyor. Yaşlılar ve eşleri için iki kişinin yaşadığı hanelerde bu rakam 112 TL. İki ödeme birleştirildiğinde 65 yaş üstü vatandaşlara 3.616 TL nakit ödeme yapılacak.

Ekonomi Haberleri