600 bin memur için bayram havası esecek! Tek detayla çift maaş alabilecekler

Memurların yüzünü güldürecek zam haberleri paylaşıldı. Çifte maaş alma şansı verildi! Tüm detaylar haberimizde.

Memurlar yapılacak zamları merakla araştırmaya devam ediyor. 600 bin memuru ilgilendiren haberler paylaşıldı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MEMURLARA MÜJDE GELDİ

Memurlar toplu sözleşmelerle ilgili verilecek kararları yakından takip ediyor. Son gelişmelere göre memurların hepsi 3600 ek göstergeden faydalanabilecek. Ek göstergeler ise memurların maaşlarının artmasını sağlayacak. Geçtiğimiz dönemde polisler, hemşireler, müdürler 2200, 3000 ek göstergelerden faydalanıyordu ancak 3600 seviyesine yükseltildi. Ek gösterge yükselişe geçerse maaşlarda da artış olacak. 600 puanlık bir artış yapılırsa maaşlarda 3 bin TL artış olacak. İkramiyeler ise 80 bin TL tutarında bir artış yaşanacak. Memur maaş zamlarıyla ilgili Memur Sen ve hükümet anlaşma sağlayamadı ve konu Kamu Hakem Heyeti'ne götürüldü. 


Zam kararı heyet tarafından verilecek. Hükümet memur maaşlarıyla ilgili üç zam teklifi sundu ancak Memur Sen kabul etmedi. Yeni maaş zamları merakla araştırırken bazı hakların memurlara verileceği öğrenildi. Toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında memurlardan 11 iş kolu için imzalar tamamlandı. Bu şekilde ücretler beş katına çıkmış oldu. Aynı zamanda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine personel alınmasına karar verildi ve Karayollarına şube şefi olarak görev yapan kişilerin ek ödeme alması kararlaştırıldı. Zabıta memuru ve itfaiye erlerinin yan ödeme zamları yüzde 100 oranında artmış oldu. TRT personeli, konut kira bedellerini indirimli şekilde ödemeye başlayacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personelleri mesailer için 5 kat fazla mesai ücreti alacak. Yaz Kur'an kurslarında ise haftalık ek ders ücretleri 15 saatten 20 saate yükseldi. Sağlık çalışanlarının nöbet ödemeleri ve TCDD personellerinin ek mesai ödemeleri 5 katına yükseldi. 

Ekonomi Haberleri