5000 TL emekli ikramiyesi bekleyenler dikkat! Cepleri dolduracak tarih açıklandı

SSK, Bağkur, 4A, 4B'den emekli olanların hesabına ikramiyelerin yatırılacağı tarih açıklandı..

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihi resmi olarak açıklandı.

Konuya ilişkin edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Erdoğan'ın açıklamalarının ardından vatandaşlar emekli ikramiyelerinin hangi tarihte ödeneceğini merak etmeye ve araştırmaya başladı.

Kimler 29 Ekim'de İkramiye Ödemesi Alamayacak? Edinilen bilgilere göre; uzun zamandır beklenen bu yardımdan yaklaşık 12,2 milyon emekli yararlanacak, devlete toplam maliyeti ise 61 milyar lira olacak.

SSK, Bağkur, 4A, 4B'den emekli olanların maaşlarına bayram ikramiyesinin yatırılacağı bildirildi.


İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

Konuyla ilgili verilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere toplu olarak 5 bin lira ödeme yapılmasına karar verildiğini, bu ödemelerin ise kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilerin hesaplarına yatırılacağını ifade etti.

Dul aylığı veya yetim aylığı alanlara da ödeme yapılacak mı?

Bu konuya ilişkin bilgiye göre, eşinin veya anne ve babasının ölümü nedeniyle dul aylığı veya yetim aylığı alanlar olanlara, oranlarına göre ödeme yapılacak.

Verilen bilgiye göre, vefat eden eşinden emekli aylığının yüzde 50'sini alan dul kadınlara 2 bin 500 lira, yüzde 75'ini alan dul kadınlara ise 3 milyon 750 lira verilecek. Ayrıca, ölen kişinin eşi ve iki çocuğunun ölüm aylığı alması halinde eşine 2.500 Türk Lirası, çocukların her birine ise 1.250 Türk Lirası verilecek.

Ekonomi Haberleri