4A 4B 4C emeklisine maaşa ek 5000 TL! O tarihte hesabına girip bakan bayram edecek

Emekliler için ek zam yapılması gündemde iken gelen bir bilgiye göre emeklilere sürpriz bir ikramiye ödemesi yapılması konusu gündeme gelmişti. Milyonlarca emekliye yapılacak olan ikramiye ile ilgili yeni haberler var. İşte detaylar…

Ülkemizde yaşayan milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı bu haberdeydi ve sonunda beklenen oldu. Detaylar haberimizde…


EMEKLİLERE O TARİHTE 5.000 TL VERİLİYOR! MAAŞ HESAPLARINA YATACAK: BAŞVURU YAPMAYA GEREK YOK

Emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmasına karar verildi. Emeklilere verilecek ve maaş hesaplarına yatırılacak 5 bin lira için herhangi bir başvuruya gerek yok.

Emeklilerin beklediği 5.000 TL ikramiyenin ödenmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.. Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye TBMM tarafından onaylandı. Ödemenin hesaba ne zaman aktarılacağı da belli oluyor...

5 BİN LİRA İKRAMİYE ÖDENECEK

Çalışmayan emeklilere müjde! Hesaplarına 5.000 TL ikramiye yatırılacak. İşsiz emeklilere 5.000 TL ikramiye verilmesini öngören madde TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Öte yandan halihazırda emekli maaşı alan ve çalışan emekliler de sektörün dışında tutulacak.

ÖDEMELER NE ZAMAN YATACAK?

5.000 TL'lik ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler yararlanabiliyor. Halihazırda emekli maaşı alan ve sigortalı olanlar ikramiye kapsamı dışında tutulacaktır. Ödemelerin kasım ayının ilk 15 günü içinde yatırılması bekleniyor.

O EMEKLİLERE ÖDEME YOK

1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında, sosyal güvenlik destek ödemesine tabi olanlar ve ilgili mevzuatta belirtilen işyerlerinde çalışan ve emekli aylığı kesilmeden yaşlılık aylığı almakta olan kişiler de dahil olmak üzere çalışan veya faal kişiler, ödemeye dahil edilecektir.

Bu durum emekliler için iyi bir haber olarak değerlendiriliyor. Ancak bu durumun çalışmayan emekliler ile emekli maaşı alan ve sigortalı çalışanlar dışındaki kişiler için de hüsran yaratması da bekleniyor.

Ekonomi Haberleri