40 yaş altı bireyler için önemli: Sınavsız 3 bin 622 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Devlet tarafından istihdam edilecek

Türkiye ve dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmaların yankıları hâlâ hissediliyor. Özellikle Türkiye'de iç enflasyon oranlarındaki artışlar ve Türk Lirası'nın sürekli olarak dolar karşısında değer kaybetmesi, hayat pahalılığını artırarak toplumun yaşam kalitesini etkiliyor.

Türkiye ve dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmaların yankıları hâlâ hissediliyor. Özellikle Türkiye'de iç enflasyon oranlarındaki artışlar ve Türk Lirası'nın sürekli olarak dolar karşısında değer kaybetmesi, hayat pahalılığını artırarak toplumun yaşam kalitesini etkiliyor.

Bu artan hayat pahalılığına bağlı olarak hükümet, asgari ücretten başlayarak tüm çalışanların maaşlarına zamlar uyguladı. Ancak işverenler, yükselen maliyetler nedeniyle personel çıkarmak zorunda kaldılar. Bu da milyonlarca vatandaşı iş arayışına yönlendirdi.

Ancak iş arayanlara umut veren bir haber geldi: Devlet sektöründen! Gençlik ve Spor Bakanlığı, yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın 2022 yılı KPSS B grubu KPSS P93 puanı esas alınarak 3,622 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını duyurdu.

Fırsat Kapınızı Çalıyor: Başvuru Koşulları ve Detayları

Bu ilanla iş başvurusu yapmayı düşünen adayların dikkate alması gereken bazı şartlar bulunmaktadır. En önemli koşullardan biri, başvuru yapacak adayların 40 yaşını doldurmamış olmalarıdır.

Eğer başvuru için uygun olduğunuzu düşünüyorsanız ve ilan sizin için cazip geliyorsa, başvurularınızı 28 Ağustos 2023 (00.00) ile 06 Eylül 2023 (17.00) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden yapmanız gerekmektedir.

Başvuru yapmak için gereken temel koşullar şunlardır:

  1. Üniversitelerin ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümleri veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen bölümlerden mezun olmak,
  2. 06 Eylül 1983 tarihinden sonra doğmuş olmak ve 40 yaşını doldurmamış olmak,
  3. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un 10. maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  4. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği devam eden silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,
  5. Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'in 18. maddesinde yer alan ve 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümlerine uygun "özel güvenlik görevlisi olur" ibareli sağlık kurulu raporuna sahip olmak (başvuru tarihi itibarıyla süresi geçmemiş sağlık raporları kabul edilecektir),
  6. Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda 24 saatlik vardiyalı sistemde çalışmaya engel bir durumunuzun olmaması.

Başvurular Sadece Online Olacak

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını yalnızca belirtilen internet sitesi üzerinden elektronik olarak gerçekleştirebilirler. Başka herhangi bir kanaldan yapılan iş başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Ayrıca, istenen bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız son derece önemlidir. Bilgilerinizi eksik veya hatalı doldurmanız durumunda başvurunuz otomatik olarak geçersiz sayılacaktır. Bu nedenle bilgilerinizi doldururken dikkatli ve özenli olmanız büyük önem taşımaktadır.

Ekonomi Haberleri