35 Bin TL Destek Ödemesi Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların ev onarımı için destek ödemesi sağlamaktadır. Bu yardımı almak için başvuru nasıl yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, uzun süredir ihtiyacı olan vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Sağlanan destek ödemeleri sayesinde birçok vatandaşın ihtiyaçları karşılanabilmektedir.

Son dönemde Türkiye'de destek ödemesi alan kişi sayısı büyük ölçüde artmıştır. Aile Bakanlığı, sosyal destek programlarını titizlikle yürüterek kişilerin maddi durumunu, yaşını ve özel durum kriterlerini dikkate alarak yeni yardım programları oluşturmaya devam etmektedir. Evleri yaşanılamaz durumda olanlar için yapılan bir diğer destek ödemesi de duyurulmuştur.

Bakanlıktan Yapılan Duyuru

Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı çerçevesinde yürütülen yeni çalışma ile sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine destek sağlanmaktadır.

İhtiyaca göre ve belirlenmiş kriterlere uygun olarak;

  • Basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar,
  • Orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar,
  • Kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar,
  • Prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar,
  • Betonarme ev yapımları veya ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar destek verilmektedir.

Ödemeler Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Basit ve orta düzey ev onarımlarında doğrudan aktarım yapılmakta ve kaynağın 6 ay içerisinde harcanması gerekmektedir. Kapsamlı ev onarımlarında ve ev yapımlarında ise kaynak tahsisi sonrası harcama belgeleri karşılığında 1 yıl içinde kaynak aktarımı gerçekleştirilmektedir.

Bu destek ödemesine başvurabilmek için kişinin 18 yaşından büyük olması ve kimlik belgesiyle birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir. Başvuru süreci e-devlet üzerinden takip edilebilmektedir. Ödemenin onaylanması durumunda bakanlık tarafından belirlenen gün içinde paranız banka hesabınıza yatırılmaktadır.

Ekonomi Haberleri