2020-2021 yılında bu cezadan alanlara müjde! Paranız iade edilecek: Başvuru şartı var

Covid-19 salgını nedeniyle kesilen cezalar şimdi iade edildi. Peki paranızı nasıl geri alırsınız? Başvuru detaylarına buradan ulaşabilirsiniz...

Yeni koronavirüsün yayılmasını önlemek için idari yaptırımlara dayanan para cezalarının iadeleri başladı. Maliye Bakanlığı tarafından vergi dairesine sunulan başvuru formu Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelge ile, koronavirüs pandemisinin ilk başladığı 11 Mart 2020-9 Kasım 2022 tarihleri ​​arasında kurallara uymama cezalarının kaldırılacağı açıklandı.

ÖDENEN PARALAR İADE EDİLİYOR

Bu süre içinde kesilen para cezaları, talep edilmesi halinde 31 Aralık 2024'e kadar Maliye Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde iade edilecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Resmi Gazete'de yayımlanan başvuru formu doldurulduktan sonra idari yaptırım karar tutanağının bir örneği ve varsa ödeme dekontunun bir örneği de eklenerek başvurunun yapıldığı idari birime gönderilmesi gerekmektedir. Başvuru formu, 31 Aralık 2024'e kadar sunulur ve ödenir.


Vergi dairesine veya adına bir bankaya/PTT'ye ödeme yapılıyorsa vergi dairesinin www.gib.gov.tr ​​internet adresi üzerinden doğrudan ödemenin gerçekleştirildiği vergi dairesine başvuru yapılabilir. Doğrudan vergi dairesine, postayla veya başka bir vergi dairesi aracılığıyla gönderebilirsiniz. Ödemenin, cezayı kesen kuruluşun yetkili muhasebe dairesine, Maliye Genel Müdürlüğüne veya muhasebe dairesine yapılması durumunda ödemenin yapıldığı muhasebe dairesine doğrudan, posta veya başka bir yolla başvuru da yapılabilir.

"İade tutarı 309 milyon lira"

Karar, pandemi sırasında para cezasına çarptırılan 321.380 kişiye parayı iade edecek. İade edilecek miktar ise 309 milyon lira. Pandemi sürecinde 1.388.865 kişiye maske takmama, evde kalma gibi kural ihlallerinden ceza kesildi. 167 bin 485 kişinin ödeme yapmadığı 2,7 milyar liralık para cezası kanunla kaldırıldı.

Ekonomi Haberleri