200.000 TL kredi çekeceklere yeni tablo! O detay akılları başından alacak

İş Bankası ihtiyaç kredi faiz oranlarında değişiklik yaptığını açıkladı! Son zamanlarda bankalarda faiz oranlarında ki dalgalanmalar vatandaşlar üzerinde büyük yük oldu. İş Bankası faiz oranlarını güncelledi. İşte detaylar.

Türkiye'nin tercih edilen bankası İş Bankası, ihtiyaç kredisi faiz oranlarında değişiklik yaptığını duyurdu. Son dönemde banka faiz oranlarındaki dalgalanmalar borçlular üzerinde güçlü bir etki yarattı. İş Bankası da bu değişime katılarak ihtiyaç kredisi faiz oranlarını güncelledi.


Yaklaşık bir hafta önce İş Bankası müşterileri aylık yüzde 4,14 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi kullanabiliyordu. Ancak son dönemde durum değişti ve İş Bankası tüketici faiz oranını yüzde 4,30'a çıkardı. Ancak banka bu artışla yetinmedi ve bugün bir faiz artırımı daha yaparak ihtiyaç kredisi faizini yüzde 4,50'ye çıkardı.

KREDİ FAİZLERİ NEDEN ARTTI?

Tüketici faiz oranlarındaki artış son dönemde vatandaşların merak ettiği bir konu haline geldi. Artışın nedeni bankaların değil merkez bankasının uyguladığı ek sıkılaştırma tedbirleridir. Merkez bankası son zamanlarda banka kredilerinin büyümesini sınırlamak için adımlar attı ve bu da bankaları zorunlu karşılıklarını artırmaya zorladı. Bu durum bankaların maliyetlerini artırdı ve tüketici kredisi faiz oranlarının artmasına neden oldu.

İŞ BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASI

İş Bankası, ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşterilerine çeşitli seçenekler sunmaya devam ediyor. Bankanın kredi kampanyasında henüz bir değişiklik yapılmadı. Müşteriler 100.000 TL üzeri ihtiyaç kredisini maksimum 12 ay vadeyle kullanabilmektedir. Kredi tutarı 50.000 ile 100.000 TL arasında olan müşteriler için maksimum vade 24 aydır. İhtiyaç kredisi maksimum 50.000 TL’ye kadar alınabilmekte olup kredi vadesi maksimum 36 aydır.

İş Bankası müşterileri 12 ay vadeli 200.000 TL ihtiyaç kredisi kullanmaları halinde aylık 23.659 TL kredi ödemektedir. Bu kredinin toplam maliyeti 283 bin TL.

Ekonomi Haberleri