2 Ekim'den İtibaren Simit 10 TL'ye Yükseliyor!

2 Ekim'den İtibaren Simit 10 TL'ye Yükseliyor!

Türkiye'de son dönemde her şeyin fiyatları artıyor ve vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız. Geçim derdi her geçen gün artarken, simit fiyatları da 2023 yılında tam üç kez zam gördü. Artık vatandaşlar pazartesi günlerini simit alışverişi için beklemek zorunda kalacak. Söke Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Başar, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Başar ne dedi ve simit fiyatlarının geleceği nasıl şekillenecek?

Simit Fiyatlarındaki Hızlı Yükseliş

Türkiye'de enflasyonun yükselmesi, gıda fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Artık insanlar zamlı fiyatları normal karşılıyor gibi görünüyor. Fiyatlar artık vatandaşlar için kabul edilebilir seviyede değil. Geçim sıkıntısı çeken insanlar geleceğe dair umutsuzca bakıyorlar. Vatandaşların en büyük dileği, Türkiye'nin ekonomik istikrarını yeniden kazanması ve refah seviyesinin artması. Ancak, şimdi simit fiyatlarına da zam gelmesi, bu umutları daha da zora sokuyor.

Simit Fiyatlarındaki Dramatik Artış

Simit fiyatlarındaki bu dramatik artış vatandaşları şoke etti. Her şeye alışan insanlar, simit fiyatlarındaki bu ani artışı da kabullenmek zorunda kaldılar. Söke Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Başar, pazartesi günü itibarıyla 100 gram simidin 10 TL'den satılacağını duyurdu. Başar, 2023 yılında simit fiyatlarının üç kez arttığını belirtti ve bu kararın daha önceden alındığını açıkladı. Bu zam kararı vatandaşları şaşırtırken, gelecekteki zamları merak etmeye başladılar. İnsanlar şimdi simide daha fazla zam geleceğini düşünüyorlar. Ayrıca, bir soru daha akıllarda dolaşıyor: Ekmeğe de zam gelecek mi? Şeref Başar, ekmek fiyatlarının da artacağını açıkladı ve vatandaşları bu konuda bilgilendirdi. Şu an için hem simit hem de ekmek fiyatlarındaki zamlar durdurulmuyor gibi görünüyor.

Ekmek Fiyatlarına Zam Beklentisi

Simit fiyatlarının artmasıyla birlikte, ekmek fiyatlarına da zam gelmesi bekleniyor. Söke Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Başar, "02.10.2023 Pazartesi gününden itibaren 100 Gram Simit 10 Lira olarak fiyatlandırılacaktır. Zam kararı daha önceden alınmıştı Vatandaşlarımızın bilgisi olsun" dedi. Ardından ekmek fiyatlarına da değinen Başar, “Simide zam geldikten sonra ekmek fiyatlarına da kısa sürede zam geleceğini düşünüyorum. Uzun sürmez, ekmek de kısa süre sonra simit fiyatına eşitlenir" diye konuştu.

Ekonomi Haberleri