2 çocuğu olan kadınlara bayram ettirecek destek! Hükümet elini taşın altına koydu

Türkiye’deki doğum oranlarının azalmasının ardından, Hükümet yeni bir önlem aldı. Doğum izni süresinin uzatılması tartışılırken, şimdi de ailelere maddi destek sağlanması kararı alındı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Türkiye’de doğurganlık oranlarında görülen azalma sonucunda hükümet yeni adımlar atmaya başladı. Çalışan annelere yönelik beş farklı alanda düzenlemeler yapılması gündemdeyken, bu çalışmaların ayrıntıları da halkın bilgisine sunulmaya başlandı.


Dört bakanlık tarafından yürütülen bir çalışma ile, 30 yaşını doldurmadan iki çocuk yapma teşviki planlanıyor. Bakanlıkların birlikte yaptığı öneriye göre, nüfus artışını teşvik etmek amacıyla evlenme yaşının 23 ile 26 yaş aralığına indirilmesi amaçlanmakta.

Bu yeni düzenlemeler kapsamında, evlenme yaşı ilk olarak 20’lerin ortasına indirilecek ve evlilikle ilgili mali destekler arttırılacak.

Erken yaşta evlenen çiftlerin, 30 yaşına gelmeden en az bir, mümkünse iki çocuk yapmaları özendirilecek. Bu süreçte, hem çalışan anneler hem de babalar için teşvikler ve destekler sağlanacak.

Ayrıca, ailelerin iş ve özel hayat dengesini korumalarına yardımcı olmak için kurumsal kreşlerin sayısı çoğaltılacak, annelerin çocuklarıyla birlikte işe gidip gelmelerine olanak tanınacak. Çocuk bakımıyla ilgili masrafların bir kısmı da devlet tarafından üstlenilecek.

Ekonomi Haberleri