1999'dan Sonra Sigortalı Olanlar İçin Kademeli Emeklilik Müjdesi!

1999 sonrası 2000 ve 2008 arası sigortalı olanlara müjde! Türkiye'de emeklilik sistemi, 2022 yılında başlatılan çalışmalarla bir kez daha değiştirildi ve 8 Eylül 1999 tarihi milat kabul edilerek yeni bir düzenlemeye gidildi.

Yapılan düzenleme ile ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilere prim ve yıl şartını doldurmaları halinde yaş şartı aranmaksızın erken emeklilik hakkı verildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile bu kişiler Mart ayı itibariyle emekli edilmeye başlandı. Düzenleme büyük bir mağduriyeti ortadan kaldırırken daha büyük bir mağduriyete yol açtı. İlk işe giriş tarihi 9 Eylül 1999 olan kişiler dahi ne yazık ki emekli olamayarak toplamda 17 sene daha fazla çalışmak zorunda kaldılar.

Kademeli Emeklilik Tablosu Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Tek bir günle toplamda 17 sene çalışmak zorunda kalan kişiler büyük mağduriyet yaşarken bu kişiler Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) çatısı altında toplandı ve kademeli emeklilik sisteminin getirilmesini talep etti.

Oluşan bu haksızlık nedeniyle EMADDER çatısı altında birleşen kişiler kademeli emeklilik hakkı verilerek bu yanlışın düzeltilmesini talep ediyorlar.

Kademeli Emeklilik Tablosu Uygulamaya Alınır mı, Gelir mi, Emeklilikte Yaş Şartı Esnetilir mi?

Konu hakkında son dakika açıklaması, Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan tarafından yapıldı. Fatih Erbakan yaptığı açıklamada, "Milyonlarca vatandaşımızın beklediği kademeli emeklilik düzenlemesi için gereken adımların bir an evvel atılması gerekiyor. Maaş zamları vatandaşın eline geçmeden erimiş, buhar olmuş, gitmiş.

Özellikle akaryakıtın ÖTV'sine yapılan artışlar, bir ülkede akaryakıt ve enerji fiyatı arttığında bütün maliyetlerin de arttığı gerçeğini ortaya koyar. Üretimin ve nakliyenin maliyeti artar, dolar için maliyet artar ve bu da bütün ürünlerin fiyatlarına yansır. Yeniden Refah Partisi olarak ifade ettiğimiz gibi borç, faiz, zam, vergi ekonomisi uygulamalarından bir an evvel vazgeçilmelidir.

Ekonomi Haberleri