18 yaş üzeri herkes başvurabilir! Bakanlık her başvuruya 5.100 TL ödüyor!

Ekonomik sıkıntıların artması ile birlikte birçok insanın maddi durumu kötüleşti. Bu yüzden devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara para yardımı yapmaya sürdürüyor. Aile Bakanlığı ve İŞKUR birlikteliği ile başlatılan yeni bir yardım programı sayesinde ihtiyaç sahiplerine nefes almaya olanak sunuluyor.

Çalışmayan bireyler için Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım programı kapsamında sağladığı 5.100 TL'lik destek, İŞKUR iş birliğiyle yürütülüyor. Yardımdan faydalanmak için öncelikler İŞKUR tarafından organize edilen planlı iş görüşmelerine katılıyor.  Görüşme sonucunun olumlu ya da olumsuz olmasına bakılmaksızın Aile Bakanlığı'ndan 1.700 TL tutarında bir ödeme yapılıyor. Yapılan bu ödeme işsiz vatandaşların geçimlerini sağlamalarına ve yeni bir iş bulma çabalarını desteklemeye yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Programın şartlarına göre, her kişi bu destekten yıl içerisinde en fazla üç kez yararlanabilirken toplam destek miktarı 5.100 TL ile sınırlandırılıyor.


Kimler Faydalanabilir?

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programı gerekli şartları sağlayan işsiz vatandaşlar için belirli kriterlere görüldüğü takdirde veriliyor. Bakanlığın hazırladığı yardımdan faydalanmak için aranan şartlar bulunuyor. Genellikle sosyal yardım yapılan hanelerde yaşayan ve çalışma kapasitesine sahip 18-55 yaş aralığındaki vatandaşlar bu programa dahil ediliyor. 

Hazırlanan bu program için bireysel başvuru alınmıyor. Aile Bakanlığı, belirlediği kriterler doğrultusunda desteklenecek kişileri kendisi tespit ediyor. Ek olarak Aile Bakanlığı aracılığıyla işe yerleştirilen vatandaşlara, istihdam desteği olarak ek 6.667 TL tutarında bir sosyal yardım daha sağlanıyor. Programın temel amacı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli bir gelir kaynağı oluşturarak yaşam standartlarını yükseltmek olurken bu sosyal yardım programı ile milyonlarca vatandaşa ulaşmak hedefleniyor.

Ekonomi Haberleri