150 bin TL faizsiz kredi başvuru şartlarına dikkat! Bunu yapmayan alamayacak

Tüm yeni evlilerin dört gözle beklediği faizsiz evlilik kredisine başvurulara ne zaman? Yaş sınırı ne olacak? Kimler faydalanabilecek? Hangi tarihte başlayacak? sorularının cevapları akıllarda… Erdoğan’ın işaret ettiği evlilik kredisi hakkında tüm detaylar haberimizde…

Enflasyonist ortamın baskılarından evlilik kurumu da oldukça etkilendi. İç talebin kısıtlanması ve cari açığın azaltılması için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararlar kapsamında enflasyonla mücadele ediliyor. Bunun neticesinde ise kredi sıkılaşmasına gidildi. Yeni evli çiftlerin de akıllarında oluşan en büyük sorusu evlilik masraflarını nasıl ödeyecekleri oldu.


Söz konusu gelişmeler üzerine bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Erdoğan, seçim öncesinde bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada kredinin yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz şekilde, 48 ay vadeli şekilde 150 bin lira tutarında ve sıfır faizle verileceğini açıklamıştı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yeni evli çitlere söz konusu müjdeyi hatırlatmıştı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tüm bakanların katılımı ile düzenlenen Kabine Toplantısının ardından bu müjdenin detaylarına ilişkin bir açıklama daha yapmıştı. Yeni evlenen çiftlere yönelik verilecek evlilik kredisinin bir süredir gündemde olduğunu ifade ederek, ilerleyen günlerde krediye ilişkin detayların netleşeceğini söylemişti.

Peki kredinin içeriği ne olacak?


Öncelikle bahse konu kredi, sıfırdan bir evin baştan aşağı kurulmasını sağlayacak olan 150 bin lira olarak temin edilecek. Kredi ayrıca yeni evli çiftlere verilecek. Evlilik yaşının iyice ilerlemesinden dolayı bunun önüne geçmek için gençleri teşvik etmek ve yeni evli çiftleri enflasyonist ortamdan korumak amacıyla hayata geçirilecek kredi, sıfır faizli şekilde yani faizsiz olarak verilecek. 4 yıla tekabül eden 48 aylık vadeli evlilik kredisi, yeni kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası’ndan sağlanacak.

Yeni evli çiftlere verilecek 150 bin liralık kredi ne zaman hayata geçecek?


Erdoğan’ın detaylarını paylaştığı kredinin zamanı ise Cumhur İttifakı milletvekillerinin çalışmaları ile belirli hale gelecek. Meclis’e sunulacak kanun teklifinin ardından belli olacak kredinin yeni evli çiftlere nefes olması bekleniyor.

Kredinin ayrıca suiistimal edilmemesi amacıyla yaş sınırı barındırması da bekleniyor.

Ekonomi Haberleri