15 TL verip yaptırmayan 10 katı ceza ödeyecek! Milyonlarca vatandaşa duyuruldu

Yeni uyarı, otomobil sahibi vatandaşlar için geçerli. Uyarıya göre, eski ehliyet sahibi vatandaşlar trafiğe takılmaları halinde ağır cezalarla karşılaşacak. Vatandaşların ehliyet yenilemek için yapması gereken ödemeler ve son başvuru tarihleri ​​şöyle..

Yoldaki sürücülerin ehliyetlerini güncel tutmaları gerekiyor. Bakanlık, süresi dolan sürücü ehliyetleriyle ilgili yeni bir uyarı yayınlandığını söyledi. Uyarıda, vatandaşların süresi dolan ehliyetlerini 15 TL ücret karşılığında tanınmış bir kurumda değiştirmeleri gerekiyor.

Bu değişikliği yapmayan vatandaşların trafiğe takılıp kalmaları halinde ağır cezalarla karşılaşacakları bildiriliyor. İşte araç sahiplerinin bilmeleri gereken ayrıntılar..

RANDEVU ALMAK GEREKİYOR


Yeni tip ehliyet için rezervasyonların 'ALO 199'dan, 'ALO 199 Mobil Uygulama'ndan ya da "nvi.gov.tr" adresinden yapılabileceği, gerekli belgelerle başvurunun ise aşağıdaki yollardan yapılabileceği belirtildi.

Ehliyet değişikliği için randevuların nüfus müdürlüğünden alınması gerekmektedir. Ehliyet değişiklik işlemlerinden sorumlu kurumun nüfus müdürlüğü olduğu, başvuruların her türlü nüfus müdürlüğüne yapılabileceği belirtildi. Başvurunun ardından İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından bastırılan ehliyetin PTT'ye teslim edilerek başvuru sahibinin ülkedeki adresine teslim edildiği belirtildi.

Hangi belgeler gereklidir?

Kimlik kartı,

Eski sürücü belgesi,

Sürücü sağlık sertifikası,

Son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf,

Kan grubu kartı (Şayet sağlık raporunda yer almıyorsa)

13 TL değerli kağıt bedeli ödemesi ve 2 TL vakıf payın yatırılması.

Fiyatlandırma detayları için randevu.nvi.gov.tr ​​adresini ziyaret edebilirsiniz.

"Yenileme ücreti"

2023 yılında uygulanacak olan kimlik kartı satış ücretleri Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek. Yasal kayıt süresi dışında doğum veya değişiklik nedeniyle verilen kimliklerin ücreti 83,00 TL, kayıp nedeniyle verilen kimliklerin ücreti ise 166,00 TL'dir.

CEZASI VAR

31 Aralık 2024 tarihine kadar eski ehliyetini yenilemeyen sürücülere ilk trafik durağında geçersiz ehliyet cezası kesilecek. Geçersiz ehliyete sahip sürücülere 4 bin 64 lira ceza verilecek.

Ekonomi Haberleri