1 dolarınız bile varsa saklayın! Ünlü ekonomist doların 31 TL olacağı tarihi verdi: Piyasalar sallandı

2021'in son aylarında hükümetin ekonomik tedbirleri uygulamaya başlamasıyla dolar TL karşısında yeni rekor kırdı. Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinden bu yana ekonomi politikasındaki değişikliklere rağmen dolar yükselmeye devam etmekte. Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı bir açıklamasında dolar kurunun 30 TL'yi geçeceği tarihi duyurdu. Peki dolar ne kadar daha yükselmeye devam edecek? İşte Selçuk Geçer'den dolar kuru yorumu...

Doların değer kazanması için rakamlar ve tahminler sunan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili sosyal medya hesaplarından şu açıklamaları yaptı:

"Merkez bankası tahminlerine göre 2023 yılı dolar kuru tahmini 26 TL idi. Şu anda bu seviyedeyiz. Yeni bir değerleme ile yıl sonu dolar kuru tahmini 30 TL'yi geçecek. Doları dalgalandırmak yapılacak en doğru şey. Yabancılar için dolar kurunun gerçek değeri bundan sonra anlaşılacak. Temmuz sonu ya da Ağustos ortasında dolar kuru 30TL'yi geçecek. "

Sosyal medya hesaplarından yaptığı bir başka paylaşımda, Selçuk Geçer şunları söyledi:

"Merkez bankası 12 ay sonra doların 31 lira olacağını tahmin ediyor... Bir şey söylemeyeceğim"

DÖVİZ HESAPLARI İÇİN VERGİ Mİ GELİYOR?


Selçuk Geçer, kulis arkası bazı bilgileri paylaştı ve dolar sahiplerine yönelik tehlike çanlarının çaldığını ifade etti. "Yirmi yedi ay sonra, merkez bankası oranları yükseltirken dolar kuru keskin bir şekilde yükseldi." diyen geçer, "Dolar yükselmeye devam ederken TL'nin değeri her geçen gün düşüyor." diye konuştu.

Bankada döviz hesabı olanların ek vergiye tabi olacağı konusunda dolar sahiplerini uyaran ünlü ekonomist, insanların bankalardan döviz almadan önce bu bir kerelik ödemeyi yapacaklarını söyleyerek, hükümetin bu kararı almasının aslında büyük bir hata olacağını aktardı.

"Dolar ve Euro yükselmeye devam ediyor"

Selçuk Geçer'in konuyla ilgili açıklamasının devamı şu şekilde:

"Vergiler bankadaki döviz hesabına yatacak diyorlar. Vergiler vadesi gelmiş olabilir. Daha önce de böyle hatalar yapılmıştı. İnsanlar bankalardan para çekiyor. O vergiyi ödeyip parasını yastığının altına koyduğunda, piyasa ile banka arasında bir uçurum açılmaya başlarlar.

Ek vergi durumunda, döviz Kapalıçarşı'da daha yüksek, bankalarda daha ucuz. Bu durumda banka döviz aramada daha yüksek teklif verecektir. Bu durum aynı zamanda bankalar ile piyasa arasındaki uçurumun açılmasına neden olacaktır."

Ekonomi Haberleri