1 Ağustos'tan itibaren yürürlükte olan yeni zam oranı yüzde 43,48 olarak belirlendi!

İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, İZSU Genel Müdürlüğü'nün 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak yüzde 43,48 zam kararına sert tepki gösterdi. İzmir'in su sorununun nedeninin Efemçukuru Altın Madeni'nin kirliliğinden kaynaklandığını söyledi.

İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, İZSU Genel Müdürlüğü'nün 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak yüzde 43,48 zam kararına sert tepki gösterdi. İzmirlilerin Türkiye'nin en pahalı suyunu kullandığını ve bunun nedeninin Efemçukuru Altın Madeni'nin bölgeye yaydığı kirlilik olduğunu söyledi.

İzmir'in Su Sorunu Efemçukuru'ndan Kaynaklanıyor

Çubuk, yaptığı açıklamada, İZSU'nun olağanüstü genel kurulunda alınan zam kararının İzmir halkına büyük bir haksızlık olduğunu belirtti. İzmirliler, uzak barajlardan taşınan suya fahiş fiyatlar ödemeye mahkûm ediliyor. Ancak Efemçukuru Altın Madeni'nin 73 hektarlık işletme kapasitesinin 8 katına, 585 hektara çıkarılma çalışmaları devam ediyor. Efemçukuru altın madeni ocağı, İzmir doğasını ağır metallerle kirletiyor ve İzmir halkının suya ulaşımını engelliyor. Bu rant odaklı yatırım politikasını kabul etmiyoruz.

Çamlı Barajı ve İzmir'in Su Sorunu

Çubuk, Efemçukuru Altın Madeni'nin hem var olan yakın barajları hem de yapımına başlanacak barajları etkilediğini ve İzmir'in su sorununu önemli oranda çözecek olan Çamlı Barajı'nın yapımına izin verilmediğini vurguladı. İzmir'in su sorunu Efemçukuru'ndan kaynaklanıyor. Bu maden ocağı kapatılmalı ve bölgeye verilen zarar telafi edilmelidir. Aksi takdirde İzmirliler, daha fazla zam ve kirlilikle karşı karşıya kalacaktır.

Ekonomi Haberleri