1-8. Sınıflar İçin Kırtasiye Yardımı Başladı! PTT'den Hemen Parayı Alın!

Çocukların eğitimine destek olmak için 300 TL kırtasiye yardımı başlıyor! Dar gelirli ailelere sağlanan bu destek ile okul masrafları hafifliyor, öğrencilere fırsat eşitliği sunuluyor.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencilerini sevindiren haber geldi! Okul dönemi öncesinde velilere ve öğrencilere yönelik verilen kırtasiye yardımı, eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak öğrencilerin başarısını destekliyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılına hızla yaklaşırken, kırtasiye yardımının detayları da şekilleniyor.

Her Yıl Geri Ödemesiz Yardım: Öğrencilere Destek Sağlanıyor

Öğrenci velileri için müjdeli bir haber: Kırtasiye yardımı devam ediyor! Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte yeni eğitim dönemi heyecanı artıyor. Çocuklar için okul çantası, defter, kalem gibi gereksinimler alınmaya başlandı. Ancak bu masraflar bazı aileler için zorlayıcı olabilirken, dar gelirli ailelere yönelik sağlanan kırtasiye yardımı büyük bir destek sağlıyor.

300 TL Kırtasiye Desteği: Eğitim Harcamalarını Hafifleten Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere yönelik desteklerine bir yenisini ekliyor. Okula giden çocuğu olan ailelere 300 TL kırtasiye desteği sağlanacak. Bu yardım bir defaya mahsus olup geri ödemesiz olarak verilecek. Dar gelirli ailelere yönelik Sosyal Ekonomik Destek (SED) kapsamında sunulan bu yardım, okul alışverişi masraflarını hafifletmeyi amaçlıyor.

Başvuru Şartları ve Detayları

Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen aileler için başvuru şartları ve gereken belgeler şunlar:

  • Öğrenci ve velisinin T.C. Kimlik veya nüfus cüzdanı
  • Öğrenci belgesi
  • Velinin gelir belgesi veya işsizlik durumunu gösteren SGK belgesi
  • Aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi
  • Kiracı ise kira sözleşmesi, ev sahibi ise tapu fotokopisi
  • Velinin İŞKUR kayıt belgesi
  • Muhtarlıktan alınmış fakirlik belgesi

Ekonomi Haberleri