1-5 Yaş Aralığındaki Çocuk Sahiplerine 818 TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş imzasıyla yayınlanan destek paketi ile 1-5 yaş arası çocuk sahibi ailelere 818 TL destek ödemesi yapılacak. Sosyal yardım alan ailelerin 1 ila 5 yaş arasındaki çocukları için verilen bu destek ödemeleri, anaokulu ve anasınıfı desteği adı altında sunulacak.

Bakan Göktaş, "Bu doğrultuda sosyal yardım alan ailelerdeki 1-5 yaş aralığındaki çocukları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokulu/anasınıfına kaydettirenlerin eğitim öğretim yılı içerisindeki giderlerini Bakanlık olarak üstleniyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 464.408 çocuğa, toplamda 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağlandı.

Geleceğimizi Emanet Edeceğimiz Çocuklarımızın Yanındayız

Bu destekle çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarına hazırlanmasında önemli bir adım atılıyor ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yanında olunuyor. Eğitim desteği, ailelerin maddi yükünü hafifletmeyi amaçlayan bir adım olarak hayata geçiriliyor.

Çocukların Gelişimine Destek

1-5 yaş arası, çocukların kişisel, sosyal ve duygusal gelişimleri için hayati bir dönemdir. Bu dönemde, çocukların sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için uygun eğitim ortamlarının sağlanması gereklidir. Anaokulu ve anasınıfı gibi erken eğitim kurumları, çocukların temel becerilerini kazanmasına ve sosyal ilişkilerini geliştirmesine yardımcı olur.

Ekonomi Haberleri