1-2-3 çocuğu olan anne babalar dikkat! TC kimlik numarasına PTT yardımı yatacak

Çocuklu ailelere maddi destek imkanı doğdu. Çocuklu aileler için nasıl destek sağlanacaktır? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Devlet, çocuğu bulunan ailelere para yardımı sağlayacaktır. Nasıl başvuru yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

ÇOCUKLU AİLELERE MADDİ DESTEK!

Çocuğu bulunan ailelere devlet tarafından PTT aracılığıyla para desteği sağlanacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli vatandaşlar için çeşitli destekler sağlamaktadır.

Bakanlık, çocuk yardım desteği sundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerine e-devlet şifresi ve TC kimlik numarasıyla e-Devlet'ten başvuru yapılabilecektir. Resmi internet adresi üzerinden başvuru şartları açıklanmış bulunmaktadır. Şartlar sağlandığı takdirde başvurular yapılacaktır. 3 çocuğa kadar destek verilmektedir. TC kimlik kartıyla PTT şubelerine giderek başvuru yapılabilmektedir. Anne kimlik kartı ve çocuğun kimlik kartıyla işlem yapılmaktadır. Çocuğun nüfusa kaydı yapılmış kimlik kartı çıkarılmış olmalıdır. Ardından doğum yardım başvurusu için dilekçe doldurulmalıdır. Dilekçe anne tarafından doldurulabilmektedir. İnternet üzerinden E-Devlet sisteminden gönderim yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerinden de başvurular yapılmaktadır. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar ise konsolosluk, büyükelçilikler tarafından başvuru yapılmaktadır.

Ekonomi Haberleri