Son Dakika Açıklaması: Okulların Açılma Tarihi Yine Değişebilir

Okulların açılma tarihi hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 21 Eylül tarihi olarak bildirilen okulların açılma tarihinin daha da ileri bir tarihe ertelenebileceğine yer verildi.

Son dakika : Okulların açılması yeniden ertelebilir.

Okulların açılma tarihi için daha önce 31 Ağustos 2020 tarihi işaret edilmişti. Bu açıklama sonrası geçtiğimiz gün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yapıldı ve toplantı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , okulların 21 Eylül 2020 günü açılacağını söyledi. 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim başlayacak ve 21 Eylül 'de yüz yüze eğitim başlayacak. 

DEĞİŞEBİLİR

Yapılan açıklamada 21 Eylül tarihinin kesin olmadığına yer verildi. Açıklamada, "Eylül ve ekim ayları, gribin yoğun olduğu zamanlar. Rakamlar bu süreçte ağır seyrederse okulların bölgesel kapanması söz konusu olabilir" denildi.

Türkiye Gazetesinden Neşe Durmaz'ın haberine göre: Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan  yaptığı açıklamada, "Okulların öznesi sadece çocuklar değil" dedi ve riskin sadece çocuklar için değil veliler, yemek geiren kişiler, okulda çalışan personeller, öğretmenler, serviste çalışanlar ve diğer aile üyelerinin de risk altında olacağını söyledi. Bu nedenle vaka artışının devam etmesi , okullaırn açılış tarihini erteleyebilir. 

İLERİ KAYDIRILABİLİR

Prof. Mustafa Necmi İlhan'ı destekleyen bir görüş de Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara 'dan geldi. Kara yaptığı son dakika açıklamasında, "Vaka sayısı düşmezse 21 Eylül tarihi, ileri kaydırılabilir" ifadelerini kullandı.

İKİ ŞEHİRDE 65 YAŞA KISITLAMA

Koronavirüs vaka sayısının artış gösterdiği Gaziantep'te yeni yasak kararları alındı. Vali Davut Gül, evlenen çiftin birinci derece yakınları hariç 65 yaş üstü yaşlıların düğünlere gitmesinin yasaklandığını belirtti.

Sivas'ta da koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma saatleri kısıtlandırıldı. Kısıtlama kapsamı 17.00 ile 10.00 saatleri arası olarak duyuruldu. 65 yaş üstü vatandaşların 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ise sokağa çıkabilecekleri belirtildi.

ÜNİVERSİTELERİN AÇILMA TARİHİ

Önceki gün bir açıklama geldi. Üniversitelerin açılma tarihi ile ilgili YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç şu ifadeleri kullandı:

"YÖK olarak üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik" dedi. Salgın tedbirleri ve üniversitelerin eğitime başlayacağı tarih konusuna değinen Saraç "Kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması da önemli olup bunun için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanınmıştır. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale gelmiştir. Salgının bölgelerdeki ve mahalli seyrine göre farklı programlar için yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecektir."

Eğitim Haberleri