Tam Kapanma Sonrasında Tam Açılma Beklenmiyor

17 Mayıs'tan sonra ne olacağı milyonlarca insan tarafından merak konusu haline gelirken, kritik toplantı için artık saatler kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde tam kapanmanın ardından atılacak adımların ele alınacağı, ilgili toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir sunum yapacağı belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan verilere göre son 24 saatte koronavirüs vakalarında tam kapanmanın başladığı günlere nazaran büyük ölçüde düşüş görülürken, vaka sayıları 60 bin seviyelerinden 16 bin seviyelerine kadar geriledi. Ölü sayısında ciddi düşüş görülmese de , uzmanlar ölü sayılarının da önümüzdeki günlerde düşüş göstermesini beklediklerini belirtiyor.

Tam kapanmanın ardından tam açılma ise henüz beklentiler arasında değil. Öncelikle kritik sektörler ve okulların ele alınacağı, sınav sürecindeki sınıfların yüz yüze eğitime açılabileceği iddia edilirken, uzmanlar tam açılma durumunda Türkiye'nin yeni bir dalga ile karşı karşıya kalabileceğini bunun da ekonomiye kısa vadede ve uzun vadedede büyük sıkıntıları beraberinde getireceğini belirtiyor. Öncelikli alanların hangileri olacağı, hangi sektörlere tedbirli açılma izni verileceği, okullarla ilgili tüm kararlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra yapacağı açıklamayla netleşecek. İlgili toplantıya dair son dakika gelişmelerini siz değerli ziyaretçilerimizle anlık paylaşacağız.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Tam kapanma süreci ve sonrasıyla ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.
 

Coronavirüs Haberleri