Ramazanda Uygulanacak Kısıtlamalar Belli Oldu! Koronavirüs Bilim Kurulu Ek Tedbirler için Toplanıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, 12 Nisan'da toplanıyor. Kritik toplantının tek ve ana gündeminin Ramazan öncesi ek tedbirler olacağı belirtildi.

55 bini de aşan vaka sayısının gündeme gleeceği toplantıda tam kapanmanın da ele alınabileceği belirtiliyor. Masada ele alınacak maddelerden birinin hareketliliğin azaltılması için kademeli mesai sistemine geri dönüş olduğu, kamu ve özel sektörde ilgili tedbirin nasıl uygulanabileceğinin tartışılacağı, seyretilmiş toplu taşımanın da gündeme geleceği belirtildi. Yüz yüze eğitim meselesinin de Bilim Kurulu'nda ele alınacağı, uzaktan eğitime geçiş ile ilgili önerilerin toplantıda masaya yatırılacağı kaydedildi.Tam kapanma da gündemde. Vakaların bu şekilde artışı, sağlık sistemini zorlayabilir. Bu nedenle 4 hafta sonra daha ağır tablolarla baş başa kalınmaması için tam kapanmanın da değerlendirileceği belirtiliyor.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bugün katıldığı canlı yayında , Ramazan ayında alınan tedbirlere ilave tedbirlerin Pazartesi günü açıklanabileceğini belirtti.

Peki hali hazırda ilan edilen tedbirler neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ülkemizde artan vakaların önüne geçilebilmesi amacıyla Ramazan ayında Türkiye genelinde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının hayata geçirileceğini, hafta içi tüm şehirlerimizde 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağını ilan etmişti. Restoran, Kafe, Lokantaların Ramazan ayı boyunca kapalı olacağını ve sadece paket servis verilebileceğini ilan eden Erdoğan, ülke genelinde sahur ve toplu iftar programlarının da tedbirler kapsamında yapılamayacağını söyledi.

Teravih namazlarıyla ilgili karar da geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş tarafından açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı , teravih namazlarının camilerde kılınmayacağını bildirdi. Yasaklı günlerde marketler, kasap ve manav, kuruyemiş gibi işletmeler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verebilecekler. fırın, Ekmek ve unlu mamul satan yerler kısıtlamaların olduğu günlerde açık tutulacak.

Coronavirüs Haberleri