Prof. Dr. Ceyhan'dan Canlı Yayında Önemli Açıklamalar (Seyahat Yasağı, Kademeli Mesai, Okullar, Ramazan Bayramında Tedbirler...)

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınında kısmi kapanma sürecinin sona ermesi ve bugün netleşecek yeni kararlar öncesinde açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu programın canlı yayın konuğu olan Prof. Dr. Ceyhan, daha önce okullarla ilgili kararların geç verildiğini ve bunun bedelinin yeniden okulların kapatılmasıyla ödendiğini belirtirken, bugün okulların kapatılması halinde etkisinin daha düşük olacağını söyledi. Seyahat yasağı, Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı gibi yasakların da uygulanması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, özel sektörün de kademeli mesai uygulamasına geçmesi gerektiğini söyledi.

Bugün okullar kapatılsın diye bir karar çıkarsa çok etkisi olmayacak, pratikte okullar kapalı. Mutant virüs gerçeği var, mutant virüsün özelliği nedeniyle çocuklarda daha sık görülüyor. Bunları yapmadan bu iş hallolur diyemeyiz, seyahat yasağı getirilmesi lazım, kademeli mesainin özel sektörü de kapsayacak şekilde yapılması lazım. Özel sektör geçen sefer katılmadı esnek mesaiye, kademeli mesaiye. Bayram geliyor, bayramda aynen önceki bayram gibi yüz yüze bayramlaşmanın falan mümkünü yok şu ortamda. 

Coronavirüs Haberleri